bambi

Vet ditt värde!
Idag pallrade jag mig iväg på ett event som Grand Hotel Spa höll i (mer om det sen) och där träffade jag på Sofy som sa att hon tyckte det var så bra att någon diskuterade detta med bloggekonomi. Hon tyckte att det behövdes.

Visst behövs det! Det märker jag verkligen nu när jag bara senaste veckan har fått en massa förfrågningar om köpta inlägg. Ett av företagen som ville köpa ett inlägg här på bloggen skrev så här till mig:



Vi betalar dig för 5 minuters arbete.



(För då hade dom redan ett färdigt inlägg - bara att publicera.) Ehhh.... Säger dom så till tidningar också? "Hej, vi vill annonsera i DN. 5 minuters arbete för er, så här får ni 400 kronor för en helsidesannons."

Låt er inte luras av företagen som bara vill utnyttja era blogga! Bloggar som ni har byggt upp och lagt ner massor med tid och arbete på! Javisst, det kanske tar 5 minuter att fixa ett färdigt inlägg i bloggen MEN det har tagit åtskilliga timmar att bygga upp bloggen till det den är idag. Dessutom om man skulle tacka ja till varenda litet skambud så skulle man smutsa ner sin blogg rejält.

Var rädda om era bloggar och vet ert värde!
#1 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Jag fick också det mailet. Jag orkade inte ens svara ... ;)

#2 - LILITH - Borderline & mamma

Haha jag fick också ett mail ifrån ett företag som hade ett helt färdigskrivet inlägg, bara för mig att publicera. För 350 kr. Tack, men nej tack. Fick ett senast idag ifrån ett annat företag som skulle i sin tur kolla med sin uppdragsgivare om det priset jag angav var acceptabelt.

#3 - tindra

Fått liknande mail fr 3 olika företag har inte ens svarat på dem...

Jag tänkte fråga dig vilka PR Byråer är bra & serösa att samarbeta med??? Need your help there...

#4 - Martina

Ja! Ett inlägg om seriösa företag så som Tindra skrev skulle vara jätteintressant att läsa.



Det är ju synd när "småbloggare" säljer sina bloggar billigt också. Men det är förståligt att det är frestande för dem som kanske inte har så bra ekonomi....

#5 - petra

Intressant. Skriv gärna mer om detta