bambi

Bananbröd med choklad
Jag brukar inte baka bröd, men jag vet inte om bananbröd riktigt räknas som bröd heller... 
 
Men superenkel är denna att göra (man bara rör ihop allt) och man kan ha i sina favoritgodisar i brödet. Jag använde mig utav mini-Reese's (inköpta i USA men man brukar kunna hitta Reese's i en hel del svenska butiker också) som jag har använt i bakverk flera flera gånger (bland annat i browniesar!). Men jag kan tänka mig att det är sueprgott att stoppa i några Lindt-kulor eller liknande i detta bananbröd.
 
 
3 mogna bananer
½ dl vegatabilisk olja
1 ägg
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
ca 2 dl chokladgodisar eller hackad choklad
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Smörj en brödform.
3. I en skål, blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
4. I en stor skål, mosa bananer. Tillsätt sedan olja, ägg, strösocker och farinsocker. Blanda om ordentligt.
5. Häll i dom torra ingredienserna och blanda bara tills det är helt ihop blandat (blanda inte för mycket!).
6. Rör till sist ner chokladen och häll i allt i formen.
7. Grädda i ugnen i 50-60 minuter (känn gärna med en sticka så att den är torr i mitten).
 
#1 - michaela- med syskon i magen ♥

mmm..ser tokgott ut ju!

#2 - Nadja Karademir

Åhh vad gott det såg ut, det ska jag testa & baka :)