bambi

Bland det bästa jag har gjort!
Idag så har jag visat film på lektionen. Vi har tittat på V för Vendetta, då vi har diskuterat terrorism och gått vidare till gruppen Anonymous. Vi har diskuterat hurvida dom är terrorister eller inte. Senare så kom vi in på Guy Fawkes (då dom har en sån mask i sina youtube-klipp) och då blev det till att visa V för Vendetta som bygger på Guy Fawkes historien. Så jag har fått in lite aktuella händelser med lite historiska händelser och visat lite film, som alltid är populärt hos eleverna. Kändes väldigt lyckat om jag får säga det själv   :)
 
När vi skulle se på filmen så berättade en elev att hen inte såg så bra. Hen har glasögon men vill inte använda dom och såg således ingenting! Åh, va jag kände igen mig! Jag var precis likadan i skolan. Satt och kisade längst fram i klassrummet för att ens kunna urskilja några ord. Jag var verkligen halvblind. 
 
Sen så fick jag äntligen linser och det var som en helt ny värld öppnade sig för mig (jag hade -5 och -5,5 i styrka på mina linser, så blind var jag alltså). Jag SÅG och det var helt underbart kan jag säga. Jag gick och tjatade om hur det skönt det var att se något i flera veckor. Kompisarna blev minst sagt trötta på mitt tjat men det var verkligen en underbar känsla att helt plötsligt kunna se.
 
Sen när jag träffade maken så berättade han att han hade opererat ögonen och hur underbart det var. Jag blev övertygad om att det var helt klart värt pengarna och efter några år så tjänar man ändå in pengarna. Så jag började spara och under första höstlovet som jag hade när precis hade börjat jobba som lärare så opererade jag mina ögon (alltså för 8 år sen!). Sen dess har jag kunnat se helt perfekt och det var sååååå värt det! Jag ångrar det inte en endaste sekund.
 
Operationen kändes knappt och gick väldigt snabbt (ca 30 minuter om jag minns rätt). Direkt efter operationen så gjorde det lite lite ont i ögonen. Jag la mig och vilade ett par timmar och när jag öppnade ögonen igen så kunde jag se! Det var helt otroligt att med bara ett par timmars mellanrum så kunde jag gå från halvblind till seende. Så, jag rekommenderar verkligen alla som ser dåligt och som kan operera ögonen att göra! 
 
P.S. Om det är någon som undrar något angående att operera ögonen så är det bara att fråga!
#1 - frubalken.blogg.se

och jag tyckte jag var blind :S Dock funderar jag också på att göra en sådan "operation" men vad jag vet måste man ha haft samma styrka i ca 3år, och min verkar bara bli sämre..

Svar: Ja, det alltid bäst att vänta till synen är stabil. Makens syn har försämrats eftersom han opererade sig när han var så ung, så måste han ha linser igen!! Dock svaga såna...
bambi

#2 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Jag har lite dubbla känslor vad gäller anonymous, mycket för att de även drar åt olika håll. Terrorism har jag svårt att kalla det för då det faktiskt är offerlösa brott. Mer åt civil olydnad. Deras grundtanke som de även gjort mycket med, till exempel att se till medborgare i länder där staten stryper tillgången till internet ändå har internet osv stödjer jag helhjärtat och anser vara lika viktigt som det amnesty och liknande organisationer ägnar sig åt.

#3 - Lami

hej hej du har en väldigt fin blogg!! har du gjort det själv??

#4 - michaela- med syskon i magen ♥

så var jag med på högstadiet. jag vägrade använda mina glasögon vilket påverkade mina resultat i skolan. minns att vi skulle sätta ut städer, sjöar och älvar och allt var det var på en overheadkarta. jag såg inte ett skit och kunde inte skriva något alls =/förstå min lycka när jag äntligen fick linser!!!

drömmen nu är verkligen en operation (har -7 på båda ögonen) men pengarna prioriteras att läggas på annat..

Svar: Men räkna oss på att man sparar in alla kostnader för linser och optikerbesök. Man tjänar ju inte det efter ca 10-15 år.
bambi

#5 - Mamma till Eddie & bebis i Oktober 2012

Jag fick svar på min fråga undrat länge om det gör ont !! För det är något jag skulle vilja göra i framtiden

Svar: Det gjorde inte alls mycket ont, ungefär som att ha grus i ögonen. Lite obehagligt och lite småont.
bambi

#6 - Emeli

Jag har funderat på en sån operation.. Hur mycket kostar det?

Svar: Jag fick studentrabatt (för jag fortfarande pluggade lite) så jag betalade 26000 kr för båda ögonen.
bambi

#7 - frubalken.blogg.se

Okej tack för ditt svar =) Jag kommer nog vänta tills jag blir äldre och synen blir lite mer stabil iaf än så länge är jag ju bara ynka 18 år.

#8 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Hmmm jag skulle så gärna vilja göra en op på mina ögon men är så infernaliskt feg!!
Bara tanken på att något ska hända mina ögon ger mig otäcka rysningar!!
Kram <3

#9 - Line

Jag ska definitivt ta tag i att operera ögonen snart. Bestämde mig i våras efter a tt ha pratat med optikern om det. Har haft linser mer än halva livet, sen jag var 14, och glasögon innan dess sen jag var 9. Ser skitdåligt, också -5,5 eller nåt. Nu jha jag dygnetrunt linser fast har blivit känsligare vid förkylning tex i det sista och måste ha glasögon i perioder, tråkigt, tror linser sliter en del på ögonen också... Måste dock vänta lite, är gravid med bf i februari. Tror inte det är så bra medan man ammar heller med alla hormoner som påverkar kroppen. men sen så! Hade som alternativ plan att göra det nu i höst ifall jag inte hade blivit gravid som vi ville. Längtar så efter att slippa linser och glasögon!!

#10 - Longevity - en blogg om hälsa

Min dotter vill men är för ung tror jag.
Vad många nya följare du fått förresten, kul!!

Svar: Ja, jag vet inte vad som har hänt (ang. följare)?!? Det kanske har blivit nåt fel?!
bambi

#11 - Flyttlådan

Åh, min äldsta storasyster opererade sina ögon i somras. Då åkte hon och hennes sambo upp från Nyköping till Umeå för att göra laserbehandlingen. Hon är också jätteglad och nöjd för att hon gjort operationen. Dock hade hon lite problem i någon vecka därpå för hon fick feber och blev sängliggandes, hon var - som du själv beskriver - halvblind! Men nu ser hon bra utan glasögon och visst sparar hon pengar på det!
Min mamma gjorde samma sak på 90-talet efter att ha haft coca-cola bottnar hela livet. På gamla bilder ser man henne med stora plastbågar men nu - inga glasögon alls. Fast dock säger hon att åldern tagit ut sin rätt och hon börjar se sämre igen, men denna gång pga åldern. Så bra att det finns metoder att tillgå - synd bara att det kostar en slant.
Kram på dej!

#12 - Jenny - mammaliv i Nashville

Min farmor gjorde den operationen vid 80 års ålder & ser 100% perfekt för första gången i sitt liv. Hon är så otroligt glad & mer pigg nu! Fantastiskt!!

#13 - Mamma Maria

Åh va härligt att du ser igen. Jag hade tyckt att det vart underbart, men än så länge blir det sämre och sämre för varje år :)