bambi

Browniesandwichar
Många av er tyckte att lördagens efterrätt såg smaskig ut och det var den kan jag säga! Jag inspierades av restaurang-efterrätterna där man ofta får lite glass till brownien. Sen älskar jag kombon choklad och hallon!
 
Dessa browniesandwichar är som en brownie med chokladtryffel i mitten! Supergoda som dom är men ännu godare med en kula glass till  :)
 
Själva receptet kommer från Mia Öhrn men jag har gjort några förändringar, speciellt angående tiden i ugnen då min första kaka blev jättehård och torr. Hon kallar sina för kladdkakesandwichar men kladdkaka ska aldrig ha bakpulver i sig så dessa känns mer som browniesar. Därför har jag även döpt om dom.
 
 
 

Kaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl (90 g) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

 

Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör

 

1. Sätt på ugnen på 150 grader. Klä en ugnsform med de ungefärliga måtten 25×35 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret.

3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.

4. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.

5. Chokladtryffel: Hacka chokladen fint.

6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen.

7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över. Stoppa in kakan i frysen i cirka 30 minuter så blir den lättare att skära. Skär upp till trekantiga bitar. Förvara i kylen fram till serveringen.

 

#1 - Longevity - en blogg om hälsa

Det ser vansinnigt gott ut! Får låta bli dock för gubben går på diet, synd att läska honom :P

#2 - Mia

Oh, det ser verkligen smaskigt ut!

#3 - Luxxie - Kreativt kaos & Konstigheter

Det där ser ju helt galet gott ut!! Måste prova dom, inga av recepten du har lagt upp hittills har gjort mig besviken. Tror knappast detta gör det heller ^^

Svar: Nej, det tror jag inte heller! :)
bambi