Här kommer ett underbart recept på en jättechokladig cheesecake. Cheesecaken har som ett täcke av frosting som ger den det där lilla extra. Jag har använt mig utav Philadelphias nyhet "Philadelphia Marabou" (som jag fick hem för att testa) som är perfekt att använda när man bakar! Den kan ju användas direkt (eller med lite floroscker), som frosting på cupcakes till exempel.
Cheesecaken blev underbart god med sina olika lager! Jag tänkte ta med den till jobbet idag till vårt möte :)
Botten
175 g digestivekex
50 g smör
Kaka
3 paket Philadelphia Marabou
1 dl strösocker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Övrelagret
175 g mörk choklad
1 paket philadelphia (vanlig)
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
7 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175
2. Krossa kakorna och blanda med smälta smöret. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant. In i ugnen ca 10 min.
3. Vispa philadelphia tillsammans med mjölk, socker, vaniljsocker. Rör ner äggen var för sig. Vispa på odentligt.
4. Häll i smeten ovanpå botten och grädda i ugnen i 40 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt stå inne i eftervärmen i ca 80 minuter. Låt sedan svalna helt.
5. Smält chokladen i micron.
6. Vispa ihop philadelphia, mjölk, vaniljsocker, salt och tillsätt sedan den smälta chokladen.
7. Vispa sedan ner florsockret lite åt gången.
8. Bred över kakan och dekorera gärna med strössel. Låt sedan stelna i kylen.