Dagens fråga: Kan en man göra reklam för en tjejparfym?

Brad Pitt var min tonårskärlek. Han var lite grann som Rob Pattinsson är idag antar jag. Allt han gjorde var helt rätt och han var alltid snyggast. Så jag har lite grann en förkärlek till honom, men ändå känns det bara konstigt att se honom i reklamfilmen för Chanel no5.
 
 
 
Jag tror visst att en man kan göra reklam för en "tjejparfym" men då kanske mer den vinklingen att han tycker att det luktar gott på tjejer? Brad Pitt känns bara skum när han försöker vara filosofisk i reklamfilmen. Jag vet inte, men det känns inte naturligt. Men jag tycker att det är lite intressant att Brad Pitt är första killen som gör reklam för en tjejparfym. Det sägs ju att tjejer kan relatera både till tjejer och killar i t.ex. böcker och reklam medan killar endast relaterar till andra killar.
 
Chanel har förstås också använt sig av en kille för att väcka extra uppmärksamhet och dom har väl lyckats för det har ju skrivits en hel del om reklamen och gjorts flera parodier på den.
 
 
 
Vad tycker ni? Funkar reklamen? Kan en kille göra reklam för en "tjejparfym"?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Fanny
2012-10-24 @ 09:22:58 Blogg: http://hopefulme.blogg.se

Klart en kille kan göra reklam för en tjejparfym, förstår inte varför alla reagerar så. :)

Nadja Karademir
2012-10-24 @ 09:24:56 Blogg: http://tindraohara.blogg.se/

Parodin var rolig men han har förstört min kärlek till chanel no 5 ;) Reklamen var lite väl överdriven

Sandra Michelle
2012-10-24 @ 09:33:38 Blogg: http://www.sandramichelle.blogg.se

Visst går det bra med en kille, men hela reklamen känns så överdriven. Han känns inte "naturlig" och bara stel.

Veronica Ekblad
2012-10-24 @ 09:55:08 Blogg: http://lifeasveronica.blogg.se/

Jag tror definitivt att en kille kan göra reklam för en "tjejparfym"! Men inte på detta sättet. Det kändes bara... ja, vad ska jag säga? Konstigt!

Jag älskade Brad Pitt när jag var tonåring! Då hade jag säkert köpt parfymen bara för att det var han som gjorde reklamen. Nu har man vuxit upp lite och jag tycker faktiskt att reklamen är viktig! Det här var inte rätt sätt att göra reklam för Chanel no5.

Petra
2012-10-24 @ 10:32:45

Visst, kul att dom försöker göra något annorlunda men det var en konstig reklam tycker jag.
Jag förknippar Chanel no 5 med glamour, lyx och flärd och den här reklamen var väl tvärtemot...
Det där filosofiska snacket, vad har det att göra med parfymen liksom?
Jag tror som du, att en kille kan göra reklam för en tjejparfym men med en annan vinkling.

Linda
2012-10-24 @ 11:45:12

Tycker definitivt att en kille kan göra reklam för tjejparfym. Reklamen känns ganska ologisk just nu, men min teori är att detta är början på ngn slags följetong med kändisar som medverkande, och att de valde att sätta Brad först för att han är någon som de allra flesta har en relation till och åsikt om.. Det är ju som upplagt för att man ska debattera, och så när vi minst anar kommer "fortsättningen"... Så tror jag i alla fall. :)

michaela- med syskon i magen ♥
2012-10-24 @ 11:52:25 Blogg: http://minahjartanochjag.webblogg.se/

nää? det där var väl inte trovärdigt alls? vad svamlar han om? och varför gör han över huvudtaget reklam för parfym..börjar pengarna sina? ;)

Anonym
2012-10-24 @ 11:52:42

Jag tycker reklamen är innovativ, ur ett genusperspektiv är den bra. De har gjort den mindre sexistisk och avskalad, lite fjantig kanske men ändå, ett steg i rätt riktning. Har du sett reklamen för Rexonas deo där tjejer portreteras som starka? As bra ju!

Svar: Ja, jag har sett den och tycker också att den är bra. Känns lite "ovan" bara så första gångerna kändes den lite fånig men nu gillar jag den (alltså Rexona reklamen)!
bambi

Hellis - Flippermorsan
2012-10-24 @ 14:03:07 Blogg: http://flippermorsan.blogspot.se/

Konstig reklam men bra snackis. Det var väl länge sen chanel no5 var så omtalad som nu?

Lisa
2012-10-24 @ 18:58:33

anonym o bambi,

men varför skall starka kvinnor behöva använda deo? hur är det genusmedvetet? för mig känns det tvärtemot, att de menar att om man vill vara stark måste man följa normen. att raka sig o inte lukta kvinna.

utan att följa strömmen, DÅ är man en stark kvinna?????

Lisa

Lisa
2012-10-24 @ 19:01:04

anonym o bambi,

hur är rexona reklamen genusmedvetet? för mig känns det tvärtemot, att de menar att om man vill vara en stark måste man följa normen. att raka sig o inte lukta kvinna.

Lisa

Svar: Men ingen vill väl lukta svett? Varken man eller kvinna?
Jag gillar reklamen för att dom menar att kvinnor också är starka och svettas... för annars ska vi låtsas som om vi inte svettas alls?!
bambi

Ann-Sofi MATSAFARI
2012-10-24 @ 19:52:39 Blogg: http://matsafari.matmolnet.se

Även om Brad Pitt är svinsnygg,ashet, sexig å allt det där...Så går faktiskt humor hem hos mig, jag hade hellre köpt en parfym med humoristiskt reklam än en perfym som någon heting som står med kåtblick och svamlar om obegripliga ting ;D

Sailor Wood
2012-10-24 @ 20:23:11 Blogg: http://sailorwood.blogg.se

Det är väl okej om man han var lika naken som kvinnorna brukar vara i parfymreklamerna eller att dem får ta på sig mer kläder och få chansen att läsa en fin dikt.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet