bambi

Fredag och fotobok dags!
God morgon fredag! Idag blir det halvdag för barnen på förskolan sen så ska vi bege oss av på äventyr. På förmiddagen ska jag fylla i några konstiga papper som Skatteverket har skickat hem till mig angående mitt egna företag (varför envisas dom med att skicka så mycket papper?!?). Mail ska besvaras och fakturor ska skickas iväg.
 
 
Om jag hinner så ska jag fortsätta med Zacks 4-års bok. Vid varje födelsedag som barnen har haft så har jag gjort en fotobok åt dom med bilder från det gångna året. Det tar väldigt lång tid att ordna bilderna, skriva små texter till bilderna och allt. Men det är så värt det när allt är klart för barnen ÄLSKAR att sitta och titta i sina gamla fotoböcker. Men som sagt, det tar tid!!
 
Jag får ofta frågor om fotoböckerna. Jag beställer alltid mina från Fujidirekt. Dom är inte alls sponsrade (kanske lika bra att säga det) utan vi betalar ca 500-600 kronor för dom. Men jag tror att dom kommer att ha kvar böckerna hela livet. Jag väljer alltid "briljant" fotopapper som är mycket tjockare än vanligt papper. Så dom tål många bläddringar  :)
 
P.S. Om ni är intresserade av att se hur dom tidigare fotoböckern har blivit så ser ni Zacks andra fotobok här och Leahs första fotobok här
#1 - dianasdrömmar

Kommer nog uppskattas när dom blir större :) Visst är det mycket roligt att se fram emot, vi har också 3 biobesök och 2 teater besök ha en härlig fredag vännen kram Diana

#2 - Cissa

Läroböcker är verkligen en jättekul grej att både ge, få och ha. Perfekta presenter till mor- och farföräldrar också.

Kram

#3 - Lina

Ohoj! jag älskar också fujis fotoböcker, har en för varje månad för barnen under det första året plus en separat för deras första jul och deras dop, sen nu när de är större får de en för varje år, sitter för fullt och gör klart Nathalies 2 års bok. Men nu när du ändå bloggar måste jag passa på och tipsa dig! Just nu har de 50 % på fujis fotoböcker fram till 11 oktober: rabatt kod:

Rabattkod: FOTOBOK50SEPT2012
Gäller till: 2012-10-11

Gäller på alla fotoböcker i en beställning så beställer du 2 böcker får du 50 % på båda.

Massa kramar till en super blogg!

Svar: Tusen tack för rabattkoden! Jag hade faktiskt inte den men nu är en fotobok beställd för halva priset :)
bambi

#4 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

jag håller på med boken Max 3-4 år! Tänkte också tipsa om rabatten men såg att det ju redan är gjort =) jag siktar på att bli klar till den 11 för det finns ju hundralappar att spara =)!

#5 - Mia

Har varit sugen ett bra tag på att göra fotoböcker! Bra med lite tips.

#6 - Världens bästa Maria

Jag har verkligen tagit fasta på ditt tips och börjat samla bilder till Astrids första fotobok. Hon är snart 6 månader (jösses så fort tiden går) så det börjar bli en del bilder. Har dessutom införskaffat systemkamera så hej vad det fotas! Men en liten fundering: hur många bilder ungefär går det åt till varje fotobok? Alltså, jag fattar ju att det beror lite på, men hur många har du använt dig av på ett ungefär?

Svar: Oj, ingen aning. Kanske runt 100-120 foton? Den jag gör nu är på 56 sidor och oftast är det ett par bilder på varje sida.
bambi

#7 - Ulle

Jag håller också på med ett par fotoböcker och det tar verkligen lång tid. Jag ska bli lite mer strukturerad och lägga alla foton jag vill använda i en mapp, det har jag inte gjort hittills...

Det är verkligen fina minnen och nya tidens familjealbum. Barnen älskar att titta i våra också.

#8 - Skrotmamman skrotar vidare - nu tre barn på tre år!

Gör också såna böcker till barnen varje födelsedag. Har tänkt tanken art även skanna in dem, för att spara en digital kopia OM något skulle hända. Men de är underbara att ha och se tillbaka på....

Svar: Men hos Fuji Direkt så kan man ju spara filen med fotoboken, så att man kan beställa den igen och igen. Kanske är bra ifall nåt händer?
bambi

#9 - Lottiz

Jag tänkte också göra fotoböcker istället för albumen. Känns mycket roligare så. Fast jag har massor av jobb att göra har inte börjat alls ännu ;-)

#10 - Anonym

Jag är lite nyfiken på hur många sidor böckerna blir på? Jag gör själv fotoböcker hos fuji om varje år, och är uppe i cirka 70 sidor nu i boken om 2012..

Svar: Oj, den som jag gör nu till Zack är på 56 sidor!
bambi

#11 - Nenna

Smart där med briljant pappret! Sitter själv med fotoböcker, öhm.. Från sebastians första år, han blir fyra snart. Hehe.. Så det där tipset om pappret ska jag definitivt ta till mig. Han älskar att bläddre i våra album redan nu så fotoboken lär ju bli en bläddringshit! =)