bambi

Kyckling med rostade rotfrukter, mathavre och getostcrème
Här kommer receptet på den goda middagen som Two Oceans bjöd på. Denna mat passar perfekt till deras cabernet sauvignon. Vi tyckte det smakade jättegott och gör gärna denna maträtt igen! Kycklingen som vi fick till var bjärekyckling med skinnet kvar men givetvis så kan man använda vanlig kycklingfilé till denna maträtt.
 
 
2 pers.
 
2 st palsternackor
2 st morötter
2 st rödbetor
2 st kycklingfiléer
60 g getost
lite mjölk eller grädde
1 dl mathavre
2 ½ dl vatten
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form eller på en plåt och vänd dom i olivolja, salt och peppar.
3. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Lägg därefter på kycklingfiléerna och låt stå i ytterligare 20-25 minuter.
4. Samtidigt som kycklingen läggs på, börjar du koka mathavren. -mät upp mathavre, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka utan lock i 12 minuter. Rör om då och då.
5. Lägg rotfrukterna och kycklingen på en bädd av mathavre och mosa getosten tillsammans med en skvätt mjölk eller grädde. Klicka på getostcrèmen och severa!
#1 - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan

Sv: Tackar så jättemycket! Vad glad jag blir :D

Tack detsamma. Ha en fin måndag! Eftersom jag svarar lite sent.

#2 - Mia

Det låter gott, men även nyttigt. :-)

#3 - Longevity - en blogg om hälsa

Åh vad gott, jag älskar kyckling så nya kycklingrecept är toppen!

#4 - Johanna - Tvåbarnsmamman mitt i kaoset

Första bilden är "Hey, I just met you, and this is crazy, but here's my number, so call me maybe" andra bilden är låten till Fresh Prince "Now this is a story all about how, my life got flipped turned upside down". :)

#5 - Sara

Gott :)

#6 - Fia

Låter riktigt gott!

#7 - Heidi

På sätt och vis funkade sponsringen... ;) Jag blev sugen på att testa detta och gjorde också det ikväll. Dock dricker jag inte vin, så det fick inte gubben heller göra, utan det blev bubbelvatten och vår mysiga middag slutade med att en övertrött bebbe ville vara med och gallskrika lite = Vi fick äta i omgångar! ;) Det var riktigt gott även om jag gjorde om receptet. Bloggat om det och länkat till dig. Kramiz

Svar: Va härligt att höra att det blev gott, synd bara att ni fick äta i omgångar :/ Men så är det ibland! KRAM
bambi