bambi

Lite tankar en tisdagkväll...
 
Chokladcheesecaken gjorde succé på jobbet (dom flesta tog två bitar och två stycken frågade efetr receptet!!) och barnen fick dela på den lilla bit som fanns kvar. Dom älskade det roliga stjärnströsslet!
 
Jag är helt slut idag. Jag har sovit så dåligt dom senaste två nätterna då maken har sovit på soffan för att få lite sömn (blir ju så trångt i sängen) men då ligger jag och oroar mig för att Leah ska ramla ur sängen istället... och det bara känns fel att han inte ligger där i sängen. Haha, jag är extremt känslig när det gäller sömn och att allt ska vara som vanligt. Jag kan t.ex. inte sova på fel sida av sängen eller sova i något annat än mina vanliga t-shirts som jag sover i. 
 
 
Leah har fått en massa utslag på kroppen och nu har hon även fått utslag runt ögonen. Jag är absolut ingen expert när det gäller allergi (varken jag eller maken är allergiska) så jag funderar på om hon är allergisk mot nåt? Kanske vårt tvättmedel eller sköljmedel då hon mestadels har utslag på kroppen och nu har fått i ögonen - som efter att hon har gnuggat sig i ögonen? Ja, jag vet inte vad det kan vara men det känns som att vi snart måste gå kolla upp det. Vi smörjer in henne morgon och kväll med antingen Helosan (för det är "torra" utslag, så jag tänkte att hon kanske var torr?) eller med kortisonsalva. Några andra tips? 
 

Just nu så ser jag sååå mycket fram emot finalavsnittet av Svenska Hollywoodfruar. Jag ska även kolla på svtplay och se sista avsnittet av Torka aldrig tårar utan handskar, då jag missade det igår.
 
Hoppas att ni får en fin kväll!
#1 - Marie

hoppas inte det är kattallergi!
Jag är allergiker och mitt råd är att få det undersökt.

Svar: Oj, kattallergi har jag inte ens tänkt på! Hoppas verkligen inte det!! :(
bambi

#2 - Spacegirl

Kolla upp om det är atopiskt eksem hon fått. Jag har det och det debuterar i barnåren. Då är det mjukgörande & ev kortison som gäller, och man kan vara allergisk mot allt möjligt även då, som mat, djur, tvättmedel, damm osv.Kollar ni upp det kan hon få rätt behandling beroende på vad det ör hon har!

Svar: Men eftersom det kom nu när det blev lite kallare så tänkte jag att det kanske bara var pga torr luft.... fast nu när det dök upp runt ögonen så verkar det inte så längre. Känns som värsta detektivarbetet att lista ut vad det kan vara!
bambi

#3 - Sandra

Ang. kattallergi så brukar det ju märkas i och med att ögonen kliar, blir röda och näsan rinner. Så länge hon inte har sådana symtom så behöver du nog inte oroa dig för mycket om det :)

Just eksem är svårt. Min dotter fick märkliga eksem i knävecken när vi hade flyttat till huset. Vi har en ganska "torr" värme i huset så jag misstänkte det direkt. Vårdcentralen var mer inne på att det var pga en infektion i kroppen. Men varje gång vi höjer värmen så kommer utslagen. Vi blev iaf rekommenderade att smörja med Locobase (har jag för mig att den heter).

#4 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Kortison är extremt uttorkande och ska bara användas korta perioder. Vi är två med eksem här hemma så vi har fått lite koll, Leo får ju eksem vid kontakt med vatten och det är ju rätt omöjligt att undvika. Sen är det så klart så att olika saker fungerar för olika personer. Här är det Decubal duschcréme och Essex mjukgörande som är det som har fungerat bäst för oss båda.

#5 - Kristin

Det här med allergi är jättesvårt! Min son har torr hy och tydligen atopisk hy. En gång fick han nån allergisk reaktion i ögonen så det ena typ svullnade igen, läskigt! Han fick kortison och nåt mer så gick det över men mitt råd är att kolla upp det direkt! Det är ofta lång utredningstid, våran tog nästan ett år innan den kom på att han inte var allergisk!
Lycka till!
Miniderm är kanon att smörja torra barnkroppar med!

#6 - Longevity - en blogg om hälsa

Ofta lyckas de aldrig lista ut vad det är som ger utslagen tycker jag. Enda gången utslagen visat något på någon av mina som de lyckats reda ut var att mellandottern var allergisk mot penicillin. I övrigt när de fått nässelutslag kan det varit vad som helst.

Svar: Ja, jag har också hört att det är jättesvårt att utreda vad utslag kan bero på.... Så det känns lite hopplöst att ens gå till läkaren, men ska nog ge det ett försök ändå.
bambi

#7 - Tirasun

Det är så med allergier och just på barn växer de gärna dit för att försvinna när de når en annan ålder. Jag skulle nog rekommendera dig att försöka göra två listor. När blir det bättre och när blir det sämre. skriv korta notiser varje dag, var ni har gjort (där har du redan hjälp av bloggen) men även vad hon ätit. Be att få matlistan på förskolan om ni misstänker kost.
Själv blir jag räddknottrig av tillexempel blad och hösten blrukar det bli värre eftersom jag har mer kläder på mig. Lite mjukgörande fungerar

#8 - Loova

När jag var lite var jag allergisk mot både tvättmedel och att det blev höst (värme utslag) av detta fick jag nässelfeber.. men pröva med en mild kortisonsalva eller något det bästa som finns för kännslig hud, bepanthen som egentligen är för blöjeksem!

#9 - Moa

Åh så mumsigt det såg ut! ;)

#10 - Agnieszka- 2barnsmorsan

Båda mina har haft grym eksem, speciellt av tvätt/sköljmedel, hårda tyger (jeans) och så av vatten och kyla. Vi har använt alla möjliga krämer som bvc och läkare skrivit ut och tipsat om men Elton skrek av dem då det sved. Vi började med tvättnötter för några år sen och eksemen har blivit mkt bättre. skippar alltså tvättmedel och sköljmedel helt. Har även testat då och då att tvätta med vanligt tvättmedel och då har eksemen ploppat upp igen. Jag gör ju egna salvor nu som barnen får smörja sig med och det är typ helt borta nu!

Svar: Hur gör du dom egna salvorna? Jag får nog också skippa parfymerat tvättmedel...
bambi

#11 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Oavsett vad hon är känslig mot så byt till parfymfritt tvättmedel om ni inte redan har det. Barnens hud är känslig! Men kontakta vårdcentralen tycker jag nu när det även är i ansiktet!

#12 - Angelica

Det är många barn som har så kallade höstutslag vet inte så mycket om det. Men har sett det lite här och var

#13 - Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma

Det är jätte svårt med utslag. Har svårt bara på jobbet och reda ut alla olika hudutslag som uppkommer ;-) Är de lite torra i utseendet kan det vara eksem iaf. Vår stora dotter har problem med eksem, de kommer jämt denna årstid. Vi smörjer med locobase repair och när eksemen försvunnit övergår vi till vanliga locobase. Hjälper inte det får vi anända kortisonsalvan.

#14 - Spacegirl

Ja, så kan det också vara.
Atopisk hud reagerar och blir torr när det ör denna årstid, men det är som sagt bäst att gå till läkaren och på så vis se vad det är.
Hoppas det blir så bra smo möjligt!

#15 - Anonym

Men snälla, varför inte bara gå till doktorn?!?

Svar: För att oftast så hittar dom inte vad det är - när det gäller utslag speciellt. Sen är det inte det lättaste att hitta en tid att hinna gå till läkaren....
bambi

#16 - Hanna

Bepanthen är världens bästa salva. http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=241436

Jag använder den till allt.

För många år sen hade jag sprickor i mungiporna och var alldeles narig runt om. Detta pågick i nästan 8 månader. Jag gick till olika läkare och fick massa dyra recept och krämer utskrivet, men ingenting hjälpte. Till slut fick jag nog och gick till apoteket (dum som jag var så tänkte jag inte på det tidigare) Personalen rekommenderade Bepanthen och 3 dagar senare var jag helt "frisk" Naran och sprickorna var borta!

Kanske värt att prova?!

Lycka till!!

Svar: Tack för tipset! Ska absolut prova det!!
bambi

#17 - Karin

Dra in barnens säng och ställ bredvid er. Det gjorde vi en period som var jobbig för min dotter och då får man åtminstone plats :)

#18 - Agnieszka- 2barnsmorsan

Jag håller på att utbilda mig till Ekologisk hudvårdsterapeut och har allt hemma som man behöver för att göra salvor, eteriska oljor, bivax, sheasmör, oljor av olika slag. Säljer även salvor!

#19 - Anonym

Hej!
Jag är allergisk mot parfym och mina utslag är liknande, det är ju ganska enkelt att utesluta parfym oavsett varifrån utslagen kommer ifrån. Tyvärr innehåller många salvor, shampo och annat parfym fast man lätt kan tro att det inte gör det, typ Barnängens, Helosan och Idomin. Men du bör nog kolla upp det.

#20 - Malin

På flera förskolor i Malmö går femte sjukan. Man märker den först när utslagen kommer när viruset är över!

#21 - Hanan

Oj, besvärligt det där med eksem, särskilt nu i vintertider. Jag föredrar hellre naturlig hudvård än kortison salvor från apoteket som inte behandlar grundligt samt innehåller onödiga tillsatser. Rekommenderar Kallpressad arganolja kombinerad med sheasmör. Dessa hittar du på www.bodybazar.com