bambi

Marinerad kyckling med ugnsrostade grönsaker
I fredags åt vi en jättegod middag där jag testade att marinera kycklingfiléer i HP-sås (som är en söt-sur sås) och det blev faktiskt riktigt gott! Till det hade vi lite ugnsrostade grönsaker, bland annat pumpa (som det är säsong för just nu) och det var himla gott med just ugnsrostad pumpa! Testa!
 
 
3 kycklingfiléer
1 dl HP-sås
1 citron
Färsk timjan
3-4 potatisar
2 röd lökar
1 bit pumpa
1 zucchini
 
1. Börja med att dela kycklingfiléerna i tre delar, på längden. Marinera i HP-såsen medan du gör iordning grönsakerna.
2. Dela potatisen och löken i klyftor. Dela pumpa och zucchini i lagom stora bitar.
3. Häll olja i en långpanna och ha sedan i grönsakerna. Strö över flingsalt.
4. Ha i även kycklingfiléerna och pressa över citronsaft över grönsaker och kyckling. Avsluta med att ha över lite färsk rosmarin.
5. Ha i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter.
#1 - Jenny - mammaliv i Nashville

Måste testa ungsrostad pumpa efter att vi grävt ur vår ikväll :) rostar även pumpakärnorna vilket är en stor hit!

Svar: Åh, ja, det är ju jättegott med rostade pumpakärnor! :)
bambi