bambi

Mexikansk höstgryta
En sak som är riktigt härligt med hösten är alla långkok. Jag vet inte hur det är med er men jag gör fler grytor på hösten. Denna mexikanska höstgryta är en storfavorit. Den är smakrik, men absolut inte stark. Den tar lite tid att göra, börja gärna tre timmar (eller mer) innan ni ska äta den.
 
 
600 gr högrev eller rostbiff i bitar
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 pkt bacon
3 msk tomatpuré
½ msk kakao
½ msk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1,5 liter vatten
3 köttbuljongstärningar
2 dl kikärtor

1. Bryn köttet tills den fått fin färg.
2. Hacka lök, vitlök, chili och bacon och lägg i grytan och bryn ytterligare några minuter.
3. Tillsätt tomatpuré, kakao, kryddor och kikärtor och häll på vatten och buljongtärningar. Låt sjuda under lock ca 2 timmar.
4. Ta av locket och koka samman grytan ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil och bröd.
#1 - Ulle

Grytor är verkligen extra gott på hösten.

#2 - michaela- med syskon i magen ♥

åhjag älskar långkok! TACK för tips..ska skriva ner receptet =D

#3 - Maria

Mmmm lät gott. Ska helt klart testas.
Kram

#4 - tindra

Älskar långkok också, högrev blir så gott & mör då man kokar det länge :)

Svar på din fråga ang event på onsdag, vart är det någonstans? Jag har kryckor & lite svårt att gå :/ Kram på er

#5 - Fia

Det där såg riktigt gott ut!

#6 - Elin

Den står på våran spis just nu :)

Svar: Hoppas att den blev god! :)
bambi