bambi

Onsdag
God morgon! Idag är mitt schema verkligen fullspäckat. Jag fick veta igår att klassen som jag har på eftermiddagen ska fotograferas (skolfoton). Det är inte min mentorsklass så jag behöver inte följa med dom och passade då på att boka in ett besök hos frisören. Det blir precis så att jag hinner hämta barnen på förskolan och sen på kvällen ska jag iväg på ett Rosa Bandet-event!
 
Igår fick jag äntligen veta vem som vann hemstädningen av Cleaning Services! Det var min vän Linda (ni hittar hennes bidrag här)! Jag är så glad för din skull! Innan det börjar gnällas över att det var en vän till mig som vann så vill jag poängtera att det var Cleaning Services som utsåg vinnaren.
 
 
Det är lite tråkigt men jag känner ofta att jag inte vill att mina vänner är med och tävlar i mina tävlignar på bloggen. För det skulle kännas fel att välja dom. Men denna gång var det inte jag som utsåg vinnaren och då känns det faktiskt okej. 
 
Hur tänker ni kring det här? Är det okej att vänner är med och tävlar i ens tävlingar?
#1 - dianasdrömmar

Attans jag hade behövt den där städningen mitt hem är fullt med damm...grattis till Linda.Klart att vänner får vara med i tävlingar bara det blir en rättvis vinnare :) kram Diana

#2 - Anonym

Nej, vänner bör inte tävla, det blir inte objektivt då.

Svar: Inte ens när det inte är jag som inte väljer ut vinnaren?!?
bambi

#3 - Katarina

Vad glad jag blir för Lindas skull! Grattis till henne! Jag tycker nog att vänner skall få delta i tävlingar. Kram

#4 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång!

Jag tycker vänner ska få vara med i tävlingarna! Varför inte egentligen? Men skulle man märka att det bara är vänner till den som har tävlingarna som vinner så skulle det ju inte vara kul...
Jag försöker välja vinnare efter den som verkar vilja vinna mest(så gott det går) :)

Svar: Ja, men det är verkligen svårt det där att välja en vinnare och vara objektiv. Så oftast så väljer jag INTE mina vänner, om dom nu är med och tävlar...
bambi

#5 - Anonym

Jo så klart, när du inte väljer vinnarna e det ok :) Det är väl ungefär som när man inte är lärare åt sina egna barn. Som svar på frågan.

#6 - Amanda

Varför skulle inte vänner kunna få tävla? Jag tycker det är helt okej. Du kan ju låta företagen utse vinnare så blir det inte orättvist på något vis.

#7 - Fotograf Malin Sörmlind | Hon är inte riktigt som alla andra

Äsch! Vem som helst får väl tävla! Roligt vem som än vinner! Men jag förstår hur du menar, jag hade nog känt lite samma sak. <3

#8 - Meekatt

Klart att vänner ska få vara med och tävla. Annars - var drar man gränsen för vän? Är ju också svårt. Tävlingar där man vinner på motivering eller rena gissningstävlingar handlar ju om just bäst motivering eller rätt gissning, oavsett om man känner varandra eller inte. De är ju skönt när företaget väljer vinnare så att man slipper tänka så mycket det, men annars handlar det ju bara om att vara rättvis - mot alla tävlande. :)

Hemstädning - vilken lyx!! Grattis till vinnaren!

//Meekatt...

#9 - Martina

Det är klart att vänner kan vara med och tävla! Det är ju inte du som väljer vinnare. Och det är ju inte precis så att det alltid är dina vänner som vinner så det är nog bara lite missriktad avundsjuka om någon blir sur :-)

#10 - Monia - mamma till Tuvalie

Jag har vänner och bekanta som är med och tävlar i mina tävlingar, ibland har jag även utsett nån av dom till vinnare. Men då har jag bortsett från det faktum att jag känner dem, och enbart kollat på bidragen. Jag ser inget fel med det :)

#11 - Karin

Så länge som du inte systematiskt väljer ut dina vänner som vinnare i tävlingar är det väl inget fel i att dom är med och tävlar? Alla får väl vara med? Den här gången var det ju inte ens du som valde en vinnare!

Grattis Linda!!

#12 - Daniel

Jag könner rose marie sen vad det är kanske 20 år eller så tillbaka vi snackar i bland via facebook bara

som jag tycker är att du inte gjort nå fel det är clean bolaget som utsatt vinnaren inte du

Daniel

#13 - Josefine

Klart det! Grattis Linda :-)

#14 - Fnulan

Jag är alltid rädd för att göra det.. men nu har jag börjat så att företaget får oftast välja ut vinnaren för då har jag ryggen fri.. och varför ska mina kompisar aldrig få vinna och ha samma chans som alla andra egentligen?

#15 - Lottiz

Jag tycker vänner har lika mycket rätt att delta som någon annan och de ska också bedömmas utifrån sitt bidrag inte som personen bakom, om det nu inte bara handlar om lottning för då är det ju skumpen som avgör iaf.

#16 - Lottiz

Jag tycker vänner har lika mycket rätt att delta som någon annan och de ska också bedömmas utifrån sitt bidrag inte som personen bakom, om det nu inte bara handlar om lottning för då är det ju skumpen som avgör iaf.