bambi

Vad gör ni med er extra timme idag?
 
Vi har storstädat hela lägenheten idag, kanske inte det roligaste sättet att använda sin extra timme idag.... men det är så skönt att få det gjort! Snart ska jag och Leah gå iväg och storhandla hela den kommande veckans middagar och hämta ut lite paket (som jag tror innehåller en massa roliga böcker!).
 
Den här kommande veckan är det höstlov och det var ju himla smart av nån att komma på och lägga höstlovet i anslutning till ändring till vintertid och om jag minns rätt så ligger sportlovet (eller är det till och med påsklovet) i anslutning till ändring till sommartid. Så, då slipper vi en massa elever som kommer försent eller kanske kommer för tidigt och inte orkar vänta... 
 
Så, vad har ni gjort med er extra timme idag?
#1 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vi för snällt vänta på vår extratimme ett par veckor till :)

#2 - Världens bästa Maria

Den extra timmen ägnades åt välbehövlig sömn! Astrid brukar alltid vakna vid 8-snåret och idag vaknade hon 7:31 vintertid. Hennes inre klocka har alltså också ställt om sig, tack och lov! :-)

#3 - Agnieszka- 2barnsmorsan

Våra barn so typ 1 timme längre idag än tidigare.. samt att dem lekte så snällt tillsammans innan vi fick lov att gå upp, jag tror klockan var 9 innan vi behövde gå upp :)

Svar: Oj, så lyxigt!!!
bambi

#4 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Jag har passat på att baka en trippel omgång bröd och slängt in i frysen.

#5 - Anonym

Här har extratimmen också ägnats åt städning, eller typ hela dagen känns det som. Men så skönt att gå runt på nymoppade golv :-)

Sista året i gymnasiet var jag väldigt skoltrött och tidsomställningen vintertid->sommartid var inte under något lov så jag "glömde" ställa om klockan och tog mej en timmes sovmorgon, en helt perfekt ursäkt ;-)

#6 - Stina

Glömde skriva namn.. Anonym är jag :-)

#7 - Karin

Vi har haft en extra timme 2års kalas här hemma med mycket fika och bus med kompisar :)

Svar: Åh, det låter ju jättetrevligt!
bambi

#8 - Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Jag röstar för samma tid året om. Fy för omställningen som blir varje år när man ska byta tid.
Idag vaknade Hugo vid 4 (!!) misstänker det kommer ta nån vecka innan man är tillbaka i samma gamla tider.

Svar: Jag röstar också för samma tid året om! Detta känns så förlegat, från tiden då dom flesta var bönder.... Nej, det känns som att det bara krånglar till allt faktiskt...
bambi

#9 - Johanna

Jag fick ett ryck och möblerade om lite i storarummet :-) Blev riktigt bra faktiskt!!!

Svar: Härligt :)
bambi

#10 - Emma & Wilma

Duktigt av er att städa! :) Jag passade på att sova middag med min dotter idag, så skönt!!

Kramar

#11 - Rita

Här har vi också storstädat, trist men ack så nödvändigt! :)

#12 - Hanna E

Visserligen blev jag tvungen att gå upp lite tidigare då J trots att vi höll honom upp lite längre i lördags vaknade vid 4.27. Jag försökte få honom att somna om men vid 5 gav jag upp och satte på tv:n och somnade om medans han var jättenöjd.
Även igår försökte vi hålla honom uppe lite längre, men han somnade ungefär som vanligt och nu är vi tillbaka på "normaltid" även för honom.

Det blev inget speciellt med den extra timmen, mer än sömn.

Även om omställningen är stökig när man har barn (även om mina barn numera är lätta att justera) så tycker jag att det är rätt skönt att få ljusare morgonar ett tag framöver, precis som jag gillar att kvällarna blir ljusare på våren.
Sen är inte sommar/vintertid något gammalt påfund, vi har haft det sedan 1980 och sedan någon gång på 90-talet så samordnades när man ställde om klockan. Då valde man den tidpunkten som Storbritannien hade sedan tidigare.