Årets Konditor 2012

 
Gårdagens event på Chokladfabriken handlade om Årets Konditor 2012! Det är en tävling för utbildade konditorer där dom tävlar i det jag gillar mest - bakverk! Det är fem finalister som den 12 oktober på Nordiska Museet kommer att ha sex timmar på sig att baka: en tre-våningstårta, tre olika praliner i 25 exemplar och ett hemligt bakverk. Allt ska gå i årets tema: höst.
 
 
Jag och min fina vän Linda var där och vi fick på oss så snygga kockhattar. För under eventet igår så fick vi en liten pralinkurs där vi fick gå runt på olika stationer som var och en av finalisterna ansvarade för.
 
 
Det bjöds på bubbel och praliner förstås!
 
 
Dom fem finalisterna: Lina Tollemark, Sylvain Marron (som var fransman men bosatt i Göteborg så han pratade väldigt konstigt!), Märta Grundberg, Jessica Sandberg och Cecilia Andersson.
 
 
Vi fick lära oss MASSOR om hur man gör praliner! Hur man tempererar choklad, fyller praliner, rullar praliner, doppar praliner i choklad men också hur man gör chokladrosor!
 
Bäst goodiebagen på länge - helt klart! Men choklad är alltid svårslagen....
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Kristin @ The Chocolate Box
2012-09-21 @ 11:41:14 Blogg: http://www.thechocolatebox.se

Åh, det eventet hade varit roligt att gå på! :)

Sara - Mamma till Max & bebis i magen
2012-09-21 @ 20:10:14 Blogg: http://sarasrum.blogg.se

Men å va gott!!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet