Åtta timmar, tusen skruvar, en skinnflådd hand och några svordomar senare....

Det blev ju inte så mycket bloggande igår eftersom jag var fullt upptagen med att skruva ihop Zacks nya säng. Jag hade en vision om att jag skulle hinna klart med det tills jag skulle hämta på förskolan kl. 15 (leveransen kom runt kl. 12). Haha, men det var ju inte ens i närheten klart!
 
Dessutom så lossnade en stor skinnbit från mitten av handflatan av allt skruvande, så jag fick ge upp efter ett tag. Maken tog över när han kom hem men jag assisterade så gott jag kunde med min skadade hand. Vi tog en middagspaus, annars var det non-stop byggande. Barnen tittade på lite men låg mest och såg på barnprogram. Zack somnade till slut ute i soffan, han som skulle somna i sin nya säng!!
 
Jag förstår inte att det ska ta sån tid och vara så krångligt att skruva ihop en möbel. Då är det nästan värt pengarna att köpa en färdigmonterad möbel eller betala för att få det ihop skruvat.För det blev en hel del svordomar mitt i det hela. Jag som SÄLLAN svär sa både det ena och det andra, Zack undrade "va säger du mamma?" medan Leah bara härmade det.... haha. Hoppas att inget fastnade....
 
 
Till slut så var sängen färdig! Eftersom Zack hade somnat i soffan så fick Leah provligga den lite först! Madrassen är så sjukt hög!! Jag som chattade med IKEA för att få råd om vilken madrass vi skulle ha och då tänkte jag mycket på att jag inte ville att den skulle bli så hög... men det blev den ändå. Jag som även köpte en sån där bräda som man kan ha på sidan så att dom inte trillar ur...
 
Jag blev först lite ledsen när jag såg hur hög den blev och tänkte på att Zack skulle få det jobbigt att klättra i den och att han skulle kunna ramla ur den. Men så kom jag och tänka på att det är en hel del barn i hans barn som sover i loftsängar, så det borde gå bra. Jag la två stora kuddar på golvet bredvid sängen, tills han vänjer sig. För är det inte runt 3-4 års åldern som barn "känner" att sängen tar slut och inte rullar ner?
 
Idag blir det att städa och få iordning på allt.... puh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Linda w L2K
2012-09-15 @ 07:44:11 Blogg: http://lindaw.se

Vilken fin säng! Ett tips om är att lägga en kudde under sidan på bäddmadrassen i början så får ni lite lutning åt fel håll. Så har vi gjort i början när barnen bytt till större säng.

Svar: Jättebra tips! Tack :)
bambi

Sa
2012-09-15 @ 07:46:07

Skruvade du för hand? I så fall är jag djupt imponerad :-). En skruvdragare är min bästa vän vid montering av Ikea-möbler.

Svar: Vi har ingen skruvdragare, bara borr.. fast den kanske man kan använda som skruvdragare med rätt tillsats? Nåja, vi skruvar inte ihop möbler så ofta så därför har vi inte köpt någon skruvdragare...
bambi

Om Hondjuret
2012-09-15 @ 08:04:23 Blogg: http://etthondjur.blogg.se/

Underbar säng! Men kanske lite hög ja.. o andra sidan. De växer :) Kuddar, pall, whatever funkar ju så länge! :)
Men det där med att de känner att sängen tar slut vettefasen.. min ramlar fortfarande ut och hon är strax över 4 nu :)

Johanna
2012-09-15 @ 08:05:54 Blogg: http://grynisen.bloggplatsen.se

VI har en likadan säng till min son som är 2½ år. Det funkar jättebra. Han kommer upp i sängen trots lite kamp ibland.

På natten lägger vi en ihopvikt kudde under bäddmadrassens kant. Då blir det en liten kulle som skyddar mot att rulla över kanten.

Han kommer sova gott och ha den sängen i många år.

Svar: Så resonerar jag också. Zack borde kunna ha denna tills han flytta hemifrån :)
bambi

Sandra Michelle
2012-09-15 @ 08:07:07 Blogg: http://www.sandramichelle.blogg.se

Lägg en kudde eller ett stort gosedjur under bäddmadrassen. Så blir det lite säkrare :)

Svar: Ja, men det är ju ett bra tips!! Tack :)
bambi

Sara - Mamma till Max & bebis i magen
2012-09-15 @ 08:13:24 Blogg: http://sarasrum.blogg.se

Bra jobbat! hade nog också tagit skruvdragaren när det är så stor möber. Jag blir skinnflådd av att skruva de små expedithyllorna vi har fyra stycken av här hemma =)!

Liza
2012-09-15 @ 08:19:22

Skruvdragare är en bra investering :) En fråga, du som är duktig på psykologi. När är det dags för barnen att börja sova i eget rum? Börjar få dåligt samvete att vi fortfarande samsover med våran 3 åring och börjar seriöst undra om det är därför som barnet har seperationsångest vid dagislämning!? Har fått avbryta inskolningen och ska istället testa dagmamma, men kanske en egen säng i föräldrarnas sovrum skulle hjälpa självständigheten på vägen? Vad tror du?

Svar: Nej, det tror jag inte påverkar självständigheten! Alla barn är så olika. Zack sov i egen säng från 4 månaders ålder och har alltid varit rätt så självständig medan Leah är tvärtom. Jag tror att det helt och hållet beror på personligheten.
bambi

Aggie
2012-09-15 @ 09:01:25

Oj, vilken hög madrass! Som sagt köpte vi bara en skumgummi madrass till vår, så den är hälften så hög som er madrass. Så vår stödbräda ger massor med stöd :-)

Blir en riktig madrass senare, när sonen är lite större. Men på sånadär loftsängar har de väldigt hög kant :-)

Du som sover me 3 åringen, de gör vi med. Vi sover fyra st i samma sovrum. 3 åring sover i mellan oss, mamma och pappa. Han har sovit i sitt rum en period på lite mer än ett halv år och det funkade super men sen när lillasyster kom ville han flytta in igen och självklart fick han det :-) lillasyster sover i sin spjälsäng precis bredvid vår och stor trivs med att sova där sedan dag 1! Medan storebror låg ovan på mig första året ungefär, olika barn helt enkelt :-)

Så låt honom sova där, blir ju en seperation till annars :-) det är inga skolungdomar som sover vid sina föräldrar vad jag vet :-)


Kramar!

Världens bästa Maria
2012-09-15 @ 09:10:53 Blogg: http://mariajohanssons.blogg.se

Vi har dubbelsängsvarianten för oss vuxna och den är SJUKT hög! Det var en intressant upplevelse att ta sig upp i sängen när man var höggravid, kan jag bara nämna :-D Just nu funderar jag på om man egentligen borde köpa en ny sängram och nya madrasser (vi har en 160-säng och det är lite trångt) eftersom dottern sover i vår säng så länge. Men förvaringsutrymmet under sängen går ju inte av för hackor och all förvaring är bra förvaring resonerar jag. Dessutom känns det onödigt att köpa nytt när säng och madrasser är ca 1 år gamla...

LILITH - boktokig mamma med Borderline
2012-09-15 @ 09:49:54 Blogg: http://lilith.se

Haha det låter som om vi hade en rätt liknande dag med sängmontering.

Ejkej
2012-09-15 @ 10:49:38

Men vad knepigt att det var den som rekomenderades, precis som Aggie köpte vi en typ skumgummi till våran. Det var vad som rekomenderades av personalen på varuhuset dessutom. Om du är väldigt missnöjd med höjden så har väl IKEA nån sorts madrassbytargaranti på 60 dagar. Annars har du ju fått bra tips på lösningar. Kan också rekomendera en skruvdragare. Använder man den inte så ofta finns det prisvärda alternativ.

Svar: Ja, jättekonstigt! Men jag vet inte om den som satt på chatten verkligen fokuserade på vilken sängram det var jag skulle köpa utan mer på att madrassen var till en 4-åring.... Men madrassen är sjukt skön, nästan skönare än vår... så det gör kanske inte så mycket :)
bambi

Rita
2012-09-15 @ 22:39:26

Haha, vet inte vilken ålder ni menar när ni pratar om "skolungdomar", men här sover vi alla 5 i samma rum! :) Vi föräldrar i dubbelsängen och sen barnen i varsin. Barnen är 9 år, 6 år samt 4 månader. Flera gånger i året erbjuder vi 9-åringen och 6-åringen att flytta till egna rum och försöker muta dem med att de får inreda sina egna rum, men nej, de trivs så bra i vårt gemensamma sovrum. Sen så har 9-åringen och 6-åringen ett gemensamt rum där de har alla sina saker, skrivbord, TV, stereo osv. De trivs väldigt bra tillsammans trots att de bråkar ganska ofta. Men de vill ha det så här! Och vi föräldrar har inget emot det. Barnen sover jättedjupt så de vaknar varken av ljus eller ljud. ;)

Svar: Oj, vilken häftig lösning! Ja, men om det fungerar för alla så varför inte? :)
bambi

Aggie
2012-09-16 @ 21:43:18

Hihi, "skolungdomar" då menar jag tonåringar, nästan vuxna :-)

Har ingen som helst brådska med att flytta ut barnen ur vårt sovrum. Finns många andra ställen i ett hus att ha lite mys på ;-) De små sover 12 timmar utan att vakan eller dricka välling eller något. De är 3 år och 10 månader gamla, så varför ändra på något när vi sover så himla bra hela familjen? :-)

Sjyst med mjuk madrass. Våra madresser är lite hårda, men inte hårdare än den vi har i spjälsängen. Tänkte att det får bli en tjock, riktig resårmadrass eller va det heter sen senare.

Kram igen!

Frida
2012-09-16 @ 22:31:25

Det går säkert bra med höjden! Min dotter har sovit i en "vanlig" säng sen hon va ca 1 år. Nu sover hon i en vanlig 120 säng. Enda gång hon ramlat ur sängen var när vi sov i en stuga som bara hade våningsäng! Dock låg hon där nere. Antar att hon ramla ur för att hon är van sin stora säng :)

elie
2012-09-17 @ 12:43:59

Oj stödbrädan känns nästan helt onödig i ena kanten. Vår son som är snart tre sover i egen säng i perioder och i vår säng andra perioder. Vi har ingen direkt stödbräda till hans säng vi har en minnen säng tror jag modellen heter från ikea. Men dubbla madrasser i. Har hänt 1-2 ggr att han ramlat ur sängen när han legat och sovit. Sen han va 14 månader.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet