bambi

Belöningar fungerar!
God morgon! Vågar man hoppas på en bestående förändring? För även denna natt sov Zack i stort sett hela natten i sin säng. Tror han kom in 5.15 och vi brukar tänka att om dom kommer efter kl. 5 så är det ingen idé att bära tillbaka dom då vi ändå måste upp kl. 6.
 
Men vet ni vad vi gjorde igår? Zack fick en honungssmörgås till frukost igår som "belöning" att han hade sovit hela natten i sin säng. Så, när han kom in imorse runt 5.15 så är typ det första han säger "får jag en honungssmörgås till frukost?". Haha, där ser man va belöningar är effektiva!
 
(Angående detta med honungssmörgåsar. Min man älskar honungssmörgåsar och åt det varje morgon förut. Inte så bra för tänderna tyckte jag (sjukt mycket socker). Sen började även barnen med detta, eftersom pappa gjorde det. Så maken fick sluta med det och nu äts det bara honungssmörgåsar på helgerna - eller om man sover hela natten i sin egen säng! ;)
 
Leah imorse, i sin nya tunika från Geggamoja
 
#1 - Anna-Carin

Jag var med och anordnade en föreläsning genom sköldkörtelföreningen igår i sthlm. Läkaren som föreläste, Helena Root Svenson, som har specialiserat sig på att ta reda på VARFÖR vi inte alltid blir bra på Levaxin och vad som händer i cellerna, berättade mycket om att vi genmässigt är urtidsmänniskor och att anledningen till att barnen inte vill sova med oss på nätterna är att det ska vara så; barnen ska söka sig till oss för att undvika att utsätta sig för fara. (Eller vi ska få panikångest när vi känner oss för långt borta från den trygga flocken). Jätteintressant faktiskt.
Hon har skrivit en rätt avancerad bok om sköldkörteln och mitokondriernas samspel och hur hon behandlar de som vanligtvis inte får behandling, tex pga av att de har perfekta Tsh, T4 och T3 värden eller som bara får levaxin när de kan behöva annan sköldkörtelmedicinering än levaxin. Åh jag kan skriva 800 sidor om det här, men det ska jag bespara er :)
Referat från föreläsningen kommer så småningom upp på sköldkörtelföreningens hemsida!

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Mina slutar nattvandra i femårsåldern. Nu kommer de inte in alls längre. Lillan sover fortfarande hos oss varje natt men vi har valt att göra så för att vi prioriterar en hel natts sömn. Hon är knappt ett och ett halvt år.

#3 - Alfva - nu även med Barnprylsbloggen

Jag undrar bara spontant vad en honungssmörgås är? Det låter ju helt klart underligt - men kanske är jättegott?

Svar: Alltså en vanlig smörgås men med honung på istället för smör/leverpastej/ost eller vad man nu har på?
bambi

#4 - Nathalié - Äntligen gravid <3

en skogaholmskiva med honung på.. det är underbart! men skönt att ni har det som belöning nu och att det fungerar :).

#5 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Va bra att det verkar fungera! Belöningar är bra tycker jag, bara man undviker bestraffningarna =)!

#6 - Marie

Belöningar kan väl vara ok, men att belöna med mat eller godis tycker jag är HELT fel. Tänk vad det kan få för effekter längre fram. "Läser jag en sida till får jag ta en godisbit"

Belöna istället med en "upplevelse" om ni gör tillsammans. Exvis "Sover du hela natten, går vi till den där roliga lekplatsen på lördag" "eller hittar på något bara du och jag".
Tänk på effekterna längre fram när barnet är i en situation att belöna sig själv för något det gjort. Vill man verkligen att det ska vara mat/godis?! Det vill absolut inte jag i alla fall.

Svar: Vi brukar inte använda mat/godis som belöningar utan faktiskt mest leksaker eller upplevelser. Vi brukar hålla oss strikt till lördagsgodis annars för jag vet också att det inte bra att lära barnen att förknippa mat/godis med känslor/belöning. Men denna gång blev det så ändå (nån enstaka gång är nog ingen fara)!
bambi

#7 - Karin

Men... Om Jens sover i sin säng hela nätterna varje natt så borde ju han få äta honungssmörgåsar varje morgon? :-P

Svar: Haha, jo, det är ju sant! :)
bambi