Häromdagen så gjorde jag den gamla klassikern Biff à la Lindström. Rödbetorna ger biffarna en härlig smak och lite sötma. Det blev populärt hos barnen :)
1 st gul lök
1 dl inlagda rödbetor, tärnade
2 msk kapris
600 g nötfärs
2 st äggulor
0,75 dl rödbetsspad
1,5 tsk salt
Sås
2 dl minifraiche
3 msk persilja, finhackad
2 krm strösocker
1. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetor och kapris. Blanda färsen med lök-, rödbets- och kaprishack, äggulor, rödbetsspad, salt och peppar. Forma färsen till stora biffar.
2. Grilla biffarna eller stek dem i smör i en stekpanna, 3–4 min per sida, beroende på tjocklek. Biffarna ska vara knappt genomstekta.
3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera biffarna med sås, ugnsstekt potatis och sallad.