bambi

Böngryta med matvete
Här kommer dagens middagstips! Jag fick ju häromdagen ett bud med ingredienserna till denna goda vegetariska höstgrytan från Delizie. Den innehåller deras nya plommontomater på burk som passar extra bra i grytor då dom håller formen väl, även när dom kokas lite längre tid. Just vegetariska recept tycker jag är lite svårt att komma på själv så det är alltid bra med tips tycker jag!
 
 
1 gul lök, finhackad
2 msk ingefära, finhackad
1 röd chili, finhackad
½ tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
2 burkar Delizie Plommontomater
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
! påse färsk bladspenat
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
1 burk bönor matvete durum
 
1. Fräs lök, ingefära och chili i lite olja tillsammans med paprikapulver och spiskummin.
2. Tillsätt tomater och låt småkoka under lock i ca 15 minuter.
3. Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Blanda spenat i grytan och servera med matvete, mynta och en klick yoghurt.
 
#1 - Katarina

En maträtt helt i min smak! Jag har förresten vegetariska recept på min blogg :) Kram

#2 - Katarina

En maträtt helt i min smak! Jag har förresten vegetariska recept på min blogg :) Kram