bambi

Vi har blivit med Nintendo DS
 
Titta vad vi har införskaffat! Ett Nintendo DSi XL (Cdon.com hade ett bra pris på den, tyckte jag). Gah, känns lite läskigt och jag är lite orolig för att den kommer vara beroendeframkallande men man får väl ha lite regler kring hur ofta den används. Maken säger bara "hoppas att dom också blir datanördar" och det kommer nog säkerligen Zack och Leah bli också med två föräldrar som är datanördar (vi träffades till och med på nätet - för ca 15 år sen... det var inte så vanligt att träffas på det sättet på den tiden!). Men vi har inga iPads sen tidigare och barnen får absolut inte spela på min iPhone så det kändes som att det kanske var dags att köpa någon slags spelkonsol till dom? (Känns ju väldigt praktiskt vid resor, mm också.)
 
 
Jag köpte även New Super Mario Bros, för jag tänkte att Super Mario måste man ju alltid ha! Men Zack blev jätterädd och hoppade till när den sån där "onding" kom och dödade honom (genom att nudda honom). Spelet är ju från 3 år, men han kanske är liiite för liten fortfarande? Däremot var ju Pippi spelet superbra. Inget våld eller dödande. Man är Pippi och ska samla på sig äpplen, citroner och annat. Man leker "inte nudda golv" och annat. Det var faktiskt riktigt toppen!
 
 
Jag har tittat på lite andra barnvänliga spel och hittade en som heter Kirby Mass Attack som tydligen ska vara väldigt rolig och snäll. Den är också från 3 år och då ska man vara "kirbies" och äta en massa frukter. Så, det kanske bli nästa köp?
#1 - Lotta

Hmm är lite motståndare då jag tycker att mina barn sitter för mycket vid skärm redan.. Men Pippi.spelet låter så harmlöst och man kan ju faktiskt som förälder begränsa.. (under skrik och gråt)..
Ska överväga detta som julklapp till barnen.. (3&5år)

Svar: Det blev inte skrik eller gråt och Zack och Leah var extremt duktiga på att turas om med Nintendot faktiskt! Men dom fick det idag, så vi får se hur det blir i framtiden...
bambi

#2 - Hanna E

Maken har ett Nintendo DS sedan många år tillbaka och vår nästan 5-åring får spela på det (vi använder det inte så mycket själva). Men det är i princip bara i bilen när vi åker långt (mer än 1,5-2 timmar), eller om han väljer att spela på det istället för på Wii när han får spela.
Vi har regler ang spel och det innefattar en gemensam regel för tv-spel, dator, surfplatta och Nintendo DS.
Men det är smidigt i bilen, det och DVD i bilen har sparat oss massor. Nu går det riktigt bra att åka även längre sträckor.

Svar: Vi åker inte bil så ofta, men när vi väl gör det så blir långt så jag tänker också att det är toppen då. Speciellt nu när barnen börjar bli lite större och inte alltid sover middag i bilen.
bambi

#3 - Hanna E

Till Lotta: det behöver inte bli skrik och gråt. Vi har inte det utan har förklarat vilka regler som gäller och det fungerar bra. De känner till alternativet, dvs inget spelande alls.
Sen vet jag inte om det beror på att de inte får spela så ofta men numera så frågar de inte om att få spela mer än de dagar de får spela.

Jag glömde tipsa om ett annat spel som är poplärt hos oss; Mario Kart. Vår äldste gillar det skarpt, bilnörd som han är och sen spelar han även det på Wii och känner igen sig även om det inte är riktigt lika. Men det är rätt harmlöst i alla fall.

Svar: Åh. tack för tipset!! Det låter ju jättebra, båda barnen gillar bilar :)
bambi

#4 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Underbart och ni kommer inte att ångra er :) Dessa konsoller har räddat många resor i vår familj ;) Min dotter med autism fick sin första för MÅNGA år sen :) Och nu har även småtjejerna :)
I love them!!!

#5 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

När vi var och kollade på spel till vårt Nintendo så sa butikspersonalen att siffran som står på framsidan inte står för "från vilken ålder spelet är" om det inte anges så, utan att det hade med någon skala att göra.. typ hur mycket "våld" etc det var (om jag minns rätt). Vet inte om det stämmer.

Super Mario klarar inte ens vår 5-åring av, nu är han iofs ingen dataspelskille men jag tror nog det är mer för 7-8 åringar (därav tror jag inte 3an står för åldern)

Svar: Jo, jag har också hört att det handlar om graden av våld. Men när jag köpte Super Mario Bros. så tänkte jag mest på att jag hade spelat det sen jag var liten. Minns inte hur liten jag var när jag började spela det, men det känns som ett så "enkelt" spel men det är ju förstås ur mitt perspektiv. Men annars får väl jag och maken spela det tills barnen är tillräckligt stora ;)
bambi

#6 - Caroline

Vi har DS sen i vintras och barnen har knappt sagt ett ljud under bilfärderna sen vi köpte det, så smidigt att ha vid såna tillfällen :-)

Svar: Låter ju toppen! :)
bambi

#7 - Ulle

Vad kul. :) Som någon annan tipsade så är Mario Kart ett toppenspel.

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

De barn som har kompisar brukar sitta ganska lite med spelen. De som har dåligt med kompisar fastnar lätt. Alla mina spelar och de som saknar kompisar i större mängder spelar mer.

#9 - Linda

Varför ( om du nu är det) är du motståndare till att barnen får spela på din iPhone? Finns väldigt många pedagogiska appar till både telefon och Ipaden. Eller Päd som Edith skriver... Papa, får ja spela på din Päd?

Svar: Vi funderade först på att köpa en iPad (blir nog en i framtiden), men jag vill ha min iPhone ifred. Jag slipper oroa mig för att dom ska tappa den eller ha sönder den plus att jag inte behöver bråka med dom om den.
bambi

#10 - Bella

Vår son fyllde 3 år förra veckan, han fick ett Nintendo DS :) Han gillar det & har inte bett om att spela hela tiden. Han har fått spela några ggr bara, vi måste begränsa eftersom lillebror inte får spela så spelandet får ske när han lagt sig eller inte är hemma.

#11 - Rita

Våra barn kan tyvärr inte spela i bilen för de blir så snabbt åksjuka och börjar spy. :( Men de brukar titta på film i bilen istället för DVD:n kan man hänga upp på bilsätet framför dem. Vi har sällan problem med att barnen bråkar om spelkonsoler fast vi bara har en av varje, eftersom vi har haft regler sen de började spela. De har "skärmtid" varje kväll i 1,5 h. Då kan de välja mellan att titta på TV, spela internetspel, PC-spel, Playstation, Wii eller nåt annat spel. Vi behöver aldrig tjata längre för de vet att skärmtiden börjar kl 18 och slutar 19.30. De har lärt sig klockan på det viset också. ;) Och det är den enda tiden på dygnet de får spela. På lördag- och söndagmorgnarna får de titta på TV en stund eftersom de stiger upp före oss. :) Bra med såna regler för då slipper man diskussioner och bråk!

Svar: Låter som bra regler!
bambi

#12 - Bee

Varför får barnen absolut inte spela på din iPhone? Nyfiken. Hur som, min dotter kan min iPhone som sin egen ficka, tror att det är bra för barn att introducerad in i teknikens värld, det ligger i tiden. Kul med Pippi!

Svar: Jag vill gärna ha den ifred. Det är faktiskt ganska skönt att jag inte behöver oroa mig för att dom ska tappa den (så den spricker eller går sönder) eller att något annat händer med den när dom pillar på den.
bambi

#13 - MArie

Nu undrar jag hur ni tänker ;-)

Vi köpte iPod Touch till våra killar för ca 1500 kr/st. Det som är det bästa är att spelen ju inte kostar något (ok kanske 7 kr för de dyraste) och om man kopplar dem till samma dator så kan de båda få spelen genom att bara köpa en app. Spelen väljer NI och många är otroligt pedagogiska (lär dig klockan, lär dig bokstäver mm). Mycket bättre än spelen till Nintendo DS, Wii mm. Barn tröttnar ju dessutom på spelen ganska snabbt så det är kanon att ha många och att de är billiga.

Det började med att de spelade på våra telefoner och på våra iPads, men sedan vi köpte iPodarna så använder de sina egna, laddar batterierna, håller koll på dem osv. Barnen är nu 4 och 6 år och vi har haft dem ca 1,5 år.

Kolla bla in Toca (i AppStore) och sidan www.pappasappar.se

Öppet köp på Nintendot?! *blink blink*

Svar: Men skillnaden på spelen till Nintendot är att det finns spel med större "djup" som blir svårare och svårare och där man kan utveckla sin "gubbe". Jag älskar sånt själv :)
Så jag tror att Nintendot kommer att vara rolig i många många år då kan man köpa svårare och svårare spel.

Vi funderade lite på en iPad men dom kostar ju 4000-5000 och då tänket vi att då får man en hel del spel till Nintendot för samma pengar. Det finns många pedagogiska spel till Nintendot som t.ex. Kalle Kunskap.
bambi

#14 - Anonym

Håller med Marie, kommer göra som du, både billigare och mer utvecklande tror jag. Just nu är barnet 3 år och har tillgång till iPhone som jag satt ett skyddande skal på, barnet har använt iPhone sen födseln känns det som ;-)

Svar: Jag tror inte alls att spel till iPhone och iPad är särskilt utvecklande då det inte kan vara samma djup i dom som till riktiga spelkonsoler. Men alla gör som dom vill :)
bambi

#15 - Margrethe

Hei, jeg er HELT enig med deg, mine barn får heller ikke bruke min iPhone, det er MIN telefon!!!

Når det gjelder Super Mario Bros, min datter fikk den i julegave da hun var 6 år og syntes det var superbra spill, lillebror på 4 ville også spille og han greide det like bra, tingen er at jeg ble anbefalt spillet fordi det var rett og slett det beste!!! Barna spiller det ennå og nå er de 9 og 11 år. Barna dine kommer til å elske det etterhvert, trust me:-)

Mvh Margrethe

#16 - mia

Siffran på framsidan står inte för rekommenderad ålder utan vilken svårighet spelet har och får säga att jag blir förvånad om de klarar dessa spelen dvs mer än de första banorna.

/Mia