Ni har väl inte glömt dom underbara Cookies and Cream cupcaksen? Det har i allafall inte jag, för det är min absoluta favorit cupcake numera! Ska nog baka dom snart igen, kan fortfarande minnas den goda frostingen... Om man vill förenkla dom något så kan man ju utesluta fyllningen.
Cakepops är något som verkligen är populärt hos både barn och vuxna och kan varieras i en oändlighet.
Men här kommer då receptet på den ultimata cupcaken - om ni bara ska baka en cupcake så måste det bli denna:
12 stora Oreo kakor
2 dl vetemjöl1 1/4 dl strösocker1 ½ tsk bakpulveren nypa salt40 g mjukt smör1 1/4 dl mjölk1 ägg½ tsk vaniljessens
Fyllning
4 ½ dl minimarshmallows
½ dl grädde
Frosting
225 g smör
1/3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
9 ½ dl florsocker
7 stora Oreo kakor, finkrossade
(12 mini Oreos för dekoration)
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Lägg en stor Oreo kaka i botten av varje pappersform (12 st.)
5. Skeda upp smeten i pappersformarna ovanpå kakorna och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
6. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop minimarshmallows och grädde i en kastrull och smält ihop på svag värme under omrörning. Ställ sedan åt sidan i rumstemperatur.
7. När cupcaksen har svalnat, skär ett litet snitt i mitten av varje. Ta en sprits med smal pip och spritsa i lite fyllning i varje.
8. Frostingen: Vispa ihop smör, grädde och vaniljsocker i en bunke.
9. Häll i florsocker lite åt gången medan du vispar. Vispa sedan i minst 2 minuter tills frostingen känns lätt och fluffiga.
10. Vänd sedan ner krossade Oreo-kakor tills allt är välblandat. Spritsa på frostingen på cupcaksen och avsluta med en liten mini-Oreo om du vill :)
P.S. Cupcakes alltid ska förvaras i rumstemperatur och klarar sig i ca en vecka (detta fick jag lära mig av dom på Magnolia Bakery)!