bambi

Favorit i repris: Cookies and Cream Cupcakes och tips till kalaset!
Ni har väl inte glömt dom underbara Cookies and Cream cupcaksen? Det har i allafall inte jag, för det är min absoluta favorit cupcake numera! Ska nog baka dom snart igen, kan fortfarande minnas den goda frostingen...  Om man vill förenkla dom något så kan man ju utesluta fyllningen.
 
Det har efterfrågats lite tips till kalaset och dessa passar ju faktiskt perfekt till ett kalas! Blåbärstårta kan jag också rekommendera (verkligen SUPERGOD), Peanutbutter Swirl Brownies är också en STOR favorit och om man orkar så är ju en Regnbågstårta eller Regnbågscupcakes något som verkligen passar till kalas!
 
Nutella Whoopie Pies är roliga och goda att bjuda på på kalaset. Om man vill göra något lite enklare i långpanna (så att det räcker till mångda personer) så kan jag rekommendera Browniescheesecake med hallongrädde eller en Maräng- och sockerkaksbotten som man själv kan välja topping på.
 
Cakepops är något som verkligen är populärt hos både barn och vuxna och kan varieras i en oändlighet.
 
Men här kommer då receptet på den ultimata cupcaken - om ni bara ska baka en cupcake så måste det bli denna:
 
 
12 stora Oreo kakor
2 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
½ tsk vaniljessens
 
Fyllning
4 ½ dl minimarshmallows
½ dl grädde
 
Frosting
225 g smör
1/3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
9 ½ dl florsocker
7 stora Oreo kakor, finkrossade
(12 mini Oreos för dekoration)
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa ihop ingredienserna. Tillsätt mjölken lite i taget.
3. Tillsätt ägg och vaniljessens och vispa ihop ordentligt utan att överarbeta smeten.
4. Lägg en stor Oreo kaka i botten av varje pappersform (12 st.)
5. Skeda upp smeten i pappersformarna ovanpå kakorna och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
6. Gör under tiden fyllningen. Rör ihop minimarshmallows och grädde i en kastrull och smält ihop på svag värme under omrörning. Ställ sedan åt sidan i rumstemperatur.
 
 
7. När cupcaksen har svalnat, skär ett litet snitt i mitten av varje. Ta en sprits med smal pip och spritsa i lite fyllning i varje.
8. Frostingen: Vispa ihop smör, grädde och vaniljsocker i en bunke.
9. Häll i florsocker lite åt gången medan du vispar. Vispa sedan i minst 2 minuter tills frostingen känns lätt och fluffiga.
10. Vänd sedan ner krossade Oreo-kakor tills allt är välblandat. Spritsa på frostingen på cupcaksen och avsluta med en liten mini-Oreo om du vill  :)
 
 
P.S. Cupcakes alltid ska förvaras i rumstemperatur och klarar sig i ca en vecka (detta fick jag lära mig av dom på Magnolia Bakery)!
#1 - dianasdrömmar

Dom ser lovely ut, har en Oreo älskare här hemma..ja vi var där idag, kom ganska tidigt kram Diana

#2 - Ulle

Tack för receptet! Får nog testa någon dag, de är ju så himla fina dessutom! Hittar du på recept själv? Du borde göra en bakbok! :)

Svar: Ulle: Denna improviserade jag ihop lite (om jag minns rätt). Oftast så utgår jag från något recept och ändrar det, förenklar nåt recept eller "översätter" recept (som är amerikanska) vilket oftast innebär någon lite förändring/förenkling.
bambi

#3 - Heidi

Jag kan intyga att dessa cupcakes är TO DIE FOR!! Galet goda! Dock tyckte jag att frostingen lätt skulle räcka till 24 muffins. Och ja, jag har sagt det förut - Jag skulle bli den första att köpa din bakbok!! :D Du är min idol! ;) Kram kram

Svar: Va roligt att du också kan intyga att dessa MÅSTE bakas :)
Hihi, jag får väl försöka sälja in mig hos nåt bokförlag... ;)
bambi

#4 - Ulle

Tack för svaret! =) Har du möjligtvis tips på var man kan köpa amerikanska måttsatser? Jag har ett par utländska kokböcker som jag kanske skulle prova att baka ngt ur, inte bara titta på bilderna. ;)

Svar: eBay brukar ha billiga!
bambi

#5 - Michelle & GirlZen

Åh låter ju bara för gott!
Måste testas till 2års kalaset om ett par helger!!!


Ha en underbar Måndag
KRAM

#6 - Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Jag har alltid undrat ang cream cheese frostingen i rumstemperatur. Har verkligen aldrig fått svar på det. Men menar de alltså att man kan ha philadelphiaost i rumstemp utan att det blir dåligt i 7 dagar? Isåfall är det ju toppen!

Svar: Jag tror att det handlar om att all socker konserverar det?
bambi

#7 - Natali BLOGGAR om livet ♥♥♥

Hmm, ja så måste det vara. Cupcakes står ju i rums temp på fik och liknande så de måste ju hålla. Jag har varit så försiktigt med sånt tidigare.

#8 - Ulle

Tack!!

#9 - Kristin @ The Chocolate Box

Håller med dig, Cookies & Cream cupcakes är SÅ gott! Det mesta där Oreos är inblandade är gott faktiskt ;)

#10 - Sanna~

Bakade dom här idag och måste bara fråga; Är det verkligen meningen att frostingen ska vara så hård!?
Jag slutade hälla i florsocker efter 8 dl för att det blev stenhårt. :(
Min stackars elvisp gick tom sönder! Eller är det helt enkelt så att man behöver något starkare än en liten elvisp när man gör frosting?
Kram, Sanna!