bambi

Glaserade mördegskakor
Oj, fatta vilken beslutsångest jag har inför Zacks kalas. Vad ska jag baka?!? Finns ju så mycket roligt och gott att baka, hur ska jag kunna bara välja ut några få saker? Och man vill ju välja dom godaste sakerna eller det bästa kombinationen av sakerna i allafall....
 
Nåja, jag har i allafall bestämt det mesta av det som ska bakas. Det som jag har störst beslutångest om är nog kakorna. Vet inte varför...haha... Men jag vill hitta på några fina kakor till kalaset så jag övade lite i helgen och gjorde dessa. Barnen gillade dom, men jag är inte helt 100% nöjd (perfektionist som jag är)  ;)
 
 
2 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 nypa salt
100 g kallt smör
1 äggula
 
Glasyr
6 dl florsocker
3-4 msk vatten
1 msk mjukt smör
1 msk honung
karamellfärg
 
1. sätt på ugnen på 200 grader.
2. Mät upp alla ingredienser till kakorna i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg (eller nyp ihop degen för hand).
3. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och ta ut kakor med formar. 
4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
5. Blanda ingredienserna till glasyren i en bunke. Vispa ihop någon minut. Till sätt några droppar extra vatten om glasyren känns för tjock.
6. Färga någon del av glasyren om så önskas. Om du ska täcka kakan helt så börja med att spritsa kanten runt om först och låt det torka något, sen så är det lättare att fylla ut ytan inuti.
 
P.S. Och glöm inte att vara med och tävla om den fina åkpåsen från 7AM Enfant! Tävlingen avslutas IDAG!
#1 - Om Hondjuret

Vansinnigt söta är dom i alla fall!! :)

#2 - Katarina

Ja, mycket söta :)

#3 - Jenny

Jag vill i alla fall tacka dig för att din regnbågstårta gjort dundersuccé på ett 2-årskalas i somras och två 4-årskalas i lördags! Den är ju både snygg och jäkligt god! Och rolig att göra :) Resten av bakverken stod farmor för, så jag har inga bra tips tyvärr.

Svar: Va roligt att höra! Jag orkar nog inte göra om den på ett tag... kanske om ett år eller så. För den tar ju lite tid att göra, men är verkligen såååå fin! :)
bambi

#4 - En pojkmammas vardag - Livet på torpet

Jag som älskar småkakor skulle nog ÄLSKA dom där!! :)

#5 - Heléne

Hej!

Jag bakade mördegskakor till Esthers 4-års kalas som vi hade i lördags. Hade aldrig gjort det förr men de blev väldigt populära på kalaset.

Vi hade tema Scooby Doo och jag formade kakorna likt hundben och skrev Scooby Doo på kakorna med grön kristyr och några andra fick bara en enkel 4:a. De gjorde succé och var hur goda som helst!

Lycka till med baket och kalaset!

#6 - maria husetfullt

Tack för receptet:)

Låter gott :)

#7 - Anonym

Dem ser jätte goda ut, sp duktig du är jag kan inte ens baka

#8 - AnnA - Mamma till Emilia med albinism

Dessa ska jag baka till dotterns kalas på sön, men som pippifigurer ;o)
Hur förvarar jag de bäst om jag gör de nu i veckan så de håller sig bra?
Kan jag lägga på glasyren redan nu tro?

Svar: Ja, glasyren håller sig så den kan vara på. (Förlåt för sent svar. Du kanske har redna hunnit göra dom...)
bambi