bambi

Hur brukar ni göra med lego?
Idag har vi hållt på och fixat och möblerat om i barnens rum. Barnen har tyckt att det har varit jätteroligt och upptäckt leksaker som dom inte har lekt med på ett tag. 
 
 
Vi fyllde ena lådan i Zacks säng med barnens Duplo. Det blev så lättillgängligt nu och barnen kan inte hälla ut allt på golvet. Även om barnen har börjat leka med vanligt lego så leker dom fortfarande en hel del med Duplot också. Det känns också som nåt som dom kan leka med själva utan att man behöver ha så mycket koll, även när deras kompisar är här.
 
Det vanliga legot brukar dom bara få leka med vid köksbordet, mest för att det inte ska bli små lego bitar överallt men också för att förut så stoppade Leah in allt i munnen och vi ville ha koll på henne. 
 
Hur brukar ni göra med lego?
#1 - storasyrran

Vi har också duplot i en låda.
Längst ner i barnens byrå finns det och det är supersmidigt att de kan dra ut den själva och plocka och leka. Smidigt att städa upp sen också när man bara slänger tillbaka allt!

#2 - Carola

Ett tips för att städa lego enkelt och snabbt är att ha ett tunt tygstycke i lådan, (med legot "inuti")..när de vill leka lyfter man ur hela tygstycket och alla legobitarna, så leker barnen med det på tyget (som alltså behöver vara relativt stort). När de är färdiga är det bara att ta i alla hörnen på tygstycket och sätta i lådan..vips, städat! :) Om du hängde med ;) svårt att förklara..

Svar: Jo, jag vet vad du menar. Har flera vänner som har sån där "lego-matta" :)
bambi

#3 - Lina

Vi har än så länge bara en box m lego! Han har inte så mkt lego än :)

#4 - Lina

Tack för du frågade :) kraam

#5 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Vi har allt i en liten IKEA-låda just nu, han är inte så intresserad av att leka med duplo eller lego. Konstig unge. :)

#6 - Longevity - en blogg om hälsa

Min sexåring leker mycket med duplo fortfarande eftersom vi har det stående framme. Smålegot hamnar som du säger i munnen på den yngsta så det står i en plastback i sonens rum.

#7 - Hanna E

Vi gör ungefär som ni, men nu stoppar inte lillebror så mycket i munnen längre så snart blir det fritt fram för dem att leka med lego på deras rum.
För oss kommer det inte att fungera med något tyg som de skulle ha legot och leka på, de sprider leksakerna över hela rummet... å andra sidan är de väldigt duktiga på att plocka upp.

#8 - Sara - Mamma till Max & bebis i magen

Vår son har sitt duplo i en låda. Han har mest olika fordon såsom traktor, biltransport, husvagn m.m. Och så en del bitar men inte massor. "Vanligt" lego har han ett grundpaket med men vi har bara haft framme det nån gång och då vid bordet men han leker hellre med duplo och jag tycker inte man ska stressa fram det andra.

#9 - Nathalié - Äntligen Gravid <3

Älskar sängkläderna :). Smidigt med låda under sängen att ha legot i :).

#10 - Ewa (mamma till 6 döttrar)

Allt vårt duplo bor på vinden just nu :)
Vi skiftar leksaker för våra barn. När de vill ha ner något "nytt" från vinden så får de oxå sätta upp nåt "gammalt"

#11 - Yohannas.se

Såååå smart o snyggt!! Vi har inget Lego, men hennes leksaker (storasystern) hälls VERKLIGEN ut.. sklle behöva en mkt smartare lösning men hmm.. inte helt lätt i hennes smala lilla rum..

#12 - Katja

har en låda under dottern säng som går att dra fram,nstor och perfekt för all duplo! Smålegot bor i en förvaringslåda iform av en stor legobit uppe på en hylla eftersom lillebror är för liten för det än.

#13 - Tess

Vi har bara Duplo än så länge och vi har ett bord med en platta på och under bordet en låda med hjul. Eftersom lådan är lös så innebär det att allt hälls ut ibland :-S http://highlandertess.blogg.se/2012/january/projekt-duplo.html

Svar: Aha, det var ju smart att tejpa fast plattan på bordet så där! Har du något inuti det där huvudet??
bambi

#14 - Tess

Svar: Ibland ligger det Duplo-bitar även i huvudet, men eftersom Connor gillar att ha det på sitt eget huvud så är det oftast tomt :-)