bambi

Pippi som spel!
 
I lördags så var jag och Leah iväg på eget äventyr. Vi trotsade regnet och begav oss iväg till Tekniska Muséet där det var Pippi-event. Pippi har blivit spel nämligen, till Nintento DS. 
 
 
Vi bjöds på köttebullar och barnen fick gå på sakletarjakt medan vi vuxna fick lyssna på personerna bakom spelet. Det var lite nervöst att lämna ifrån sig Leah, vi brukar inte ens lämna barnen på lekland när vi åker till IKEA eller liknande. Och när jag sa "hejdå" till Leah så blev hon först ledsen men så förklarade jag att mitt namn och telefonnummer stod på ett armband som hon hade på sig så att dom kunde ringa efter mig om hon blev ledsen. Då sa hon direkt "hejdå" och vinkade glatt...  lite lustigt att det jag sa gjorde att det kändes okej att jag lämnade henne.
 
Men Leah verkade ha haft jätteroligt den stunden vi var ifrån varandra och så fick jag lyssna på en massa intressanta personer som pratade om åldersgränser på tv-spel/dataspel och på en kvinna från SOS-barnbyar. Varje såld spel bidrar med en slant till en barnby som SOS-barnbyar har byggt upp i Astrid Lindgrens minne.
 
 
Även min vän Linda var där! Så jag passade på att ge henne en födelsedagspresent i efterskott då hon fyllde år förra måndagen. Jag kan berätta att jag glömde bort att ringa och gratta henne på måndagen, även fast jag hade skrivit upp det i min kalender och allt. Men det var samma dag som maken fick veta att han fick jobb så det blev mycket fokus kring det.... men jag kände mig som världens sämsta vän! Hatar att glömma bort viktiga saker!!
 
 
Vi fick även testa spelet lite på plats. Det var ett väldigt lättförståeligt spel (det är från 3 år) men jag tror att Leah kanske är liiiite för liten för det. Kanske om hon får öva några gånger.
 
 
För vi fick faktiskt med spelet i goodiebagen. Det är bara det att vi inte har något Nintendo DS att spela det på! Goodiebagen var den finaste på länge, med en jättefin bricka med Pippi, servetter och mugg från Rörstrand. Alla barnen fick även med sig Pippi-dockor!
#1 - Jessica S

Hej,

Ser ut som ni hade det riktigt kul! Synd att jag inte hann komma... Jag hade sett fram emot det. Min dotter var mest ledsen då vi har DS och hon älskar pippi, men men! Bara att köpa :-)

Kram!

#2 - Erika

Men ja köper d gärna av dig!! Kornelia skulle bli superglad!

Svar: Hej! Förlåt att jag inte har svarat dig tidigare. Nu funderar vi på att kanske köpa ett Nintendo DS... så får se hur vi gör :) KRAM
bambi

#3 - Lena

Tänk så snabbt de kan ändra sig, ena minuten är de ledsna och så plötsligt "hejdå" och springer i väg och leker.

Åh, vilka jättefina Pippi bricka och mugg. Jag gillar alla de här brickorna och muggarna med Pippi och Mumin på :D

Väldigt fin blogg du har! Ha en fin måndag :)

Svar: Tack detsamma och välkommen åter :)
bambi

#4 - Ulle

...å vi har tre (!) DS här hemma som ingen använder... Mina barn har aldrig gillat tv-spel etc men fick varsitt DS för några år sedan.... Pippi-spelet såg jättekul ut, det mesta med Astrid Lindgren känns ju genuint. :)

Härliga saker i goodiebagen! :) Kram och ha en finfin vecka!

Svar: Oj, tre stycken som ingen använder. Vi som funderade på att kanske köpa ett, men det kanske du inte rekommenderar då?
bambi

#5 - Ulle

...jo, jag tror att det är en toppenpresent ändå faktiskt. Men mina barn har aldrig varit så mkt för att spela, och nu har de blivit äldre dessutom, så dator, soc.medier och smartphones lockar mer. :) Yngsta tar fram sitt ibland när stora syskonen använder sina mobiler. :)

#6 - M

Pippiservetter till Zacks kalas? ;) Och en Pippimugg som födelsebarnet får dricka ur! Strååålande!

#7 - Rita

Ååh vilken härlig goodiebag!!

#8 - Michelle & GirlZen

Hos oss är vårt DShur poppis som helst och jag tror Pippi skulle vara en hit!!!
Perfekt julklapp åt Jemima!!!
Tack för tipset