bambi

Sega havrerutor
Dessa havrerutor var väldigt populära här hemma! I USA så ser man dessa som ett "nyttigt mellanmål" (på grund av all havre och inga färg- eller smakämnen), det kanske vi inte riktigt skulle kalla det här men det finns ju onyttigare saker att stoppa i barnen  ;)  Men det är intressant att se hur olika man kan se på saker man stoppar i sig.
 
Dessa är väldigt enkla att göra och man gör dom i en stor panna/ugnsform så det räcker länge! Dom har en svag smak av kola och ger lite mer mättnadskänsla än andra bakverk. Man kan lätt ha i något extra så som chocolate chips (eller hackad choklad) eller några nötter!
 
 
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll mjöl, socker, havregryn i en stor skål och blanda.
3. Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över dom torra ingredienserna. Blanda ihop till en kladdiga smet.
4. Bred ut smeten i en ugnsform, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Platta till och jämna till den lite.
5. Grädda kakan i 15-18 minuter mitt i ugnen. Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, den stelnar till lite när den har kallnat.
 
 
Receptet kommer från senaste numret av Hembakat
#1 - Alfva - nu även med Barnprylsbloggen

Åh herregud - vilka flashbacks. Jag hade helt glömt bort att jag åt såna när jag var liten, men nu riktigt känner jag smaken i munnen. Kanske något att baka här i veckan faktiskt, de verkar ju lagom lätta!

#2 - Ulle

Mums!!

#3 - Jenny - mammaliv i Nashville

Altså det är så farligt att klicka sig in här på förmiddagen när jag är som mest sötsugen ;)
Dina recept är alltid gudomliga & resultatet blir alltid så bra!
Du borde skriva en bakbok :)

#4 - Malin

Åh gott!
Hur många får man ut på en sats? En plåt?
Ska ha dop i slutet av okt, några bak-tips?? :)

Svar: Man får nog ut en 12-20 stycken, beroende på hur stora man gör rutorna :)
bambi

#5 - dianasdrömmar

Mums :) här har det bakats brownies med mjölkchoklad kramar Diana

#6 - dan-syndrom

ha. jag är svinbra på mat, men katastrofal på att baka.
konstig kombination.

missa nu inte kommande tävling på bloggen!
jag lottar ut en dockkudde som jag sytt själv och stoppat med mitt eget skägg.
äckligt tycker vissa, men va fasen. vem vill dö nyfiken?

http://dan-syndrom.se/?p=5594

puss / dan-syndrom

#7 - Malin

Yummy! Dessa ska jag baka. Tack för receptet!

#8 - Aviaja

Hej... blev jättesugen när jag så detta recept.. bytade ut 2 dl. havregryn med blandad nötter, solroskärnor, pumpakärnor och linfrön... det blev hur gott som helst.. :-)

Tack...

Svar: Va roligt att höra! :)
bambi

#9 - Lottiz

Lät gott och lätta för barn att baka. Kanske vi kan testa imorgon här hemma om vi har allt hemma ;-)

#10 - Ejkej

Skulle ju prova på citronkladdkakan, men blev att slänga ihop en sats sådana här istället till mötet imorgon. Har plåten i ugnen just nu. Dock skulle jag inte säga att mitt blev som en smet, mer som smuldeg, så hoppas jag gjort rätt. Återstår att se. :-)

Svar: Ja, kanske lite mer som en deg? Men det blir nog toppen! :)
bambi

#11 - Ida

Sekunden min sambo såg bilden på dina kakor började han tjata på mig att baka likadana haha. Skall bli spännande o testa detta receptet. Och billigt med. =) Det gillar jag.

#12 - emma sofie

Det här vill jag göra imorgon!

#13 - Eriiza

Önskar jag kunde baka utan att stoppa i mig allt på samma gång! ;D

#14 - Fia

Åååå så gott!

#15 - Pappan Anders

Det måste testas. Verkar enkelt och gott :-) Dessutom mjölkfritt.
Ha De!

#16 - KisseGirl väntar smått igen

Provbakar nu, degen blev ju god så betvivlar inte kakornas smak ;)

Men jag följde receptet och upptäckte på slutet att jag inte hällt i bakpulvret vore bra om det stod med bland mjölet, sockret och havregrynet annars kan man missa det!

Tack för receptet!

#17 - Anonym

goda, dock blev 5 dl socker alldeles för sött, får nog ta bort nån några dl om jag gör det igen