bambi

Vinn ett fint set från Rosti Mepal från DukatBord!
 
Nu kommer en tävling för alla er bakentusiaster där ute! Nu har ni chansen att vinna detta fina set med Rosti Mepal-skålar från DukatBord. En 2-liters skål, en 3-liters skål och en degskrapa i den nya färgen Aqua! Superläckra!
 
Jag kan också intyga att dessa Margaretheskålar är helt underbara och perfekta att använda vid matlagning och bakning (jag använder mina hela tiden).
 
Jag vill även tipsa om att DukatBord kör en massa roliga tävlingar på sin Facebooksida. Varje fredag kan man vinna fina priser i Vinstjakten.
 
För att vara med och tävla om detta fina set så behöver du bara berätta vilket ditt favoritrecept är (kanske det du först skulle baka i dessa fina skålar?) i en kommentar till detta inlägg. På måndag (den 10 september) utser jag en vinnare!
 
 
P.S. För er som väntar på vinnaren av åkpåsen så har jag mailat förslag på tre stycken vinnare till 7AM Enfant och dom ska då välja en av dessa tre! Så jag återkommer så fort jag får veta vem som är den lyckliga vinnaren!
#1 - Lesthi

Jag är gärna med och tävlar! Mitt favoritrecept är min vaniljpannacotta från min bakblogg: http://sabinabakar.blogg.se/2012/march/vaniljpannacotta.html

Får aldrig nog av den!

#2 - alexandra

Åh jag älskar de där skålarna! jag köpte några åt min mamma i present men jag känner mig nog lite för snål för att köpa till mig själv ;)

Jag älskar att baka, just nu är jag väldigt mycket inne på bröd. Jag använder inga exakta recept men nu senast gjorde jag ungefär såhär:

50cl öl, värms till ca 37 grader
50 g jäst
2 dl havregryn
2-3 dl blandade frön och hackade nötter (solrosfrön, hasselnötter, valnötter, melonkärnor, linfrön osv, vad som finns hemma)
vetemjöl och rågmjöl tills degen håller ihop ordentligt, men den ska inte vara torr.

Låt jäsa under bakduk, häll ut i en långpanna (den fyller inte upp hela, så tryck ut den) låt jäsa ett tag till, sen in i ugnen ca 200 grader tills det går att sticka i den med tandpetare utan att et fastnar.

#3 - Caroline

Jag älskar att baka och gör det ofta! Det jag gör när jag vill att en kaka ska passa alla, både barn och vuxna är att baka kärleksmums/moccarutor/chokladrutor/snoddas eller vad man nu kallar dem. http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=22553 Detta recept använder jag, men jag har en ganska liten form (ingen långpanna) så jag tar halva sockerkakssmeten men dubbla glasyren. Jag vill ha mycket glasyr!! Jag passar den noga när den är i ugnen för jag vill inte att den körs för länge så att den blir torr.

Alla brukar älska dessa kärleksmums!!

#4 - Frida

Fy vilken snygg färg!

Mitt favoritrecept är zucchini fylld med svamp- och spenatröra, täckt med parmesan och pinjenötskross! Det passar både till förrätt och som huvudrätt och är det godaste jag hittat på hittills :)

https://fridakorpas.wordpress.com/2012/06/13/zucchinimedrora/

#5 - Monia - mamma till Tuvalie

Jag är så simpel som person och lika i mina favoritrecept ;) Det behöver inte vara massa exotiska ingredienser och latinska namn. Chokladbollar med extra mycket pärlsocker är min favorit, och det skulle vara det första jag "bakade" i dessa skålar =)

#6 - Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävlingar igång!

Jag är med!
Ett recept som jag DEFINITIVT kommer prova om jag vinner(ja, även om jag inte vinner så kommer jag prova det här receptet) är ditt recept på Kolabrownies. Dom verkar urgoda! Annars kommer jag nog göra lätta hallongrottor, jättegoda och lätta att göra :)
Det kan ju bli en fin present till mig, jag fyller nämligen år den 11 september :)

KRAM

#7 - Longevity - en blogg om hälsa

Mitt favoritrecept är morotskaka med phildelfiafrosting :-)

#8 - Anna

Jag lagar alltid mat till min familj. Favoriten är våra grönsaksbiffar. Gör så här: Mixa 1 dl naturella casewnötter till fint mjöl, lägg i en bunke, mixa en morot och en blandselleri fint, lägg i bunken. Blanda ihop ordentligt. Lägg i 1 dl hela gröna ärtor. Blanda igen. Krydda med salt, peppar och varför inte ingefära och curry? Värm kokosfett eller olivolja i en stekpanna och klicka i smeten och stek ett par minuter på varje sida. Servera med grönsallad, kokt potatis och gräddfil om du vill ha någon sås.

#9 - Tilda

Ananaspaj är något som skulle göras mycket i dessa skålar, sliskigt och gott - perfekt att bjuda på vid speciella tillfällen :)

Ananas paj

(175 grader 30-40 min)

Pajdeg:
150 g margarin
3 dl mjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
400 g krossad ananas (du häller av saften)
1 burk creme fraise
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker

Pajdegen läggs först i en pajform, plattar ut den i botten och upp på kanterna. Sen rör du ihop fyllningen och häller ut den över pajdegen i formen. In i ugnen och vänta, snaaart klar att ätas MUMS !

#10 - CL

Jag skulle gärna vinna ett bak-set. Jag är egentligen ingen "bak tjej" men älskar allt vad sötsaker heter, helst med choklad och nötter. Jag har allt eftersom börjat intressera mig för att baka och testar diverse olika godsaker, det som verkar lagom svårt och riktigt smarrigt. Ett av mina favorit recept är faktiskt ditt recept på Peanut Butter Swirl Brownies. Jag har bakat det flera gånger, vilket inte händer med så många recept, och det går alltid hem hos mina gäster.

Att få vinna lite finare skålar och bakverktyg gör kanske att jag vågar mig på mer komplicerade bakverk också :)

#11 - Anna - Heliophilia

Det första som skulle bakas i mina nya skålar är vanliga hederliga hallongrottor. Dem och bryggkaffe skulle jag bjuda min indiske prins på när han kommer hit och hälsar på, så att han får smaka på en riktigt svensk fika.

/anna

#12 - Stina

Just nu är jag i stort behov av något roligt här i vardagen för jag är så jävla arg!! Inte ens datorn vill samarbeta när jag ska kommentera!!! *grrr* Att jag är arg beror till största del på att jag är trött, som beror på att dottern varit uppe och kissat minst 2-3ggr per natt de senaste nätterna + att hon vaknat ytterligare en extra gång av olika anledningar. Lyckligtvis sover sonen gott. Sambon också, tyvärr. Sambon har idag varit hemma och vabbat med dottern och tillbringat hela dagen framför den där jävla tvn!!! Det ser ut som ett bombnedslag här hemma men att ta tag i det när han ändå har lugnet att bara ha ett barn hemma var tydligen otänkbart!!! Så jävligt arg är jag. Kul att höra va? ;-)

Men om jag nu skulle vinna så skulle jag baka dessa Kladdiga Cookies, http://mylifemamastina.blogspot.se/2012/08/kladdiga-cookies.html#comment-form så himla goda!!

#13 - Sofia Ekström

mitt favoritrecept är recept på en citronkladdkaka som är så himla sur och seg och underbar, och enkel. Jag tror även att smeten skulle matcha bunkarna utmärkt!

#14 - Ina

Kladdkaka är en klassiker som jag aldrig får nog av.
Enkelt att göra och väldigt gott att äta.
Passar perfekt att slänga ihop när man får ett "godis-sug" men inte har något hemma.
Så det skulle jag nog göra först och många, många gånger efter det.
Det här är mitt bästa recept hämtat från http://kladdkakerecept.blogspot.se:

Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker tills det blir poröst

- Blanda samman med resten av ingredienserna, blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.

- Häll ner smeten i en brödad form

- Grädda i 15-20 minuter

#15 - Nathalié Teodorson - Äntligen gravid! <3

Oh jag är gärna med, underbar härlig färg =).

Min favorit, som är kvar sen jag gick bageri och konditori på gymnasiet, är petit choux. Man kan variera den i oändlighet tycker jag! Dock gillar jag den mest med banan ;).

Håller tummarna, kram Nathalié

#16 - Rebecka

Mitt favoritrecept just nu är ett lite grövre bröd med russin och kanel som jag bakar åt min pappa nästan varje dag nu när jag är här i USA hos honom på semester, och det mest finns vitt bröd :)

Bröd med russin och kanel
2 dl råggryn
5 dl vatten
2 tsk salt
Jäst
3 msk brunt socker
2 msk kanel
1 dl russin
3-4 dl kruskakli
½ dl matolja
En blanding av grovt och vitt mjöl, några dl bara så att det blir en bra deg

1. Börja med att göra envattnig gröt av råggrynen, vattnet, saltet och det bruna sockret.
2. Blanda i kruskakli, olja, kanel och russin.
3. När blandningen svalnat något, häll i mjöl (börja med 2-3 dl) och jäst (torrjäst), och blanda. Forsätt ha i lite mjöl i taget tills degen precis börjar lossna från sidan av bunken. Låt sedan jäsa, ju längre desto bättre. Gärna tre-fyra timmar.
4. Baka ut, antingen i en brödform, eller forma till bullar. Låt sedan jäsa igen, gärna minst en timme.
5. Baka i 200 grader varm ugn, ca ½ för bullar och lite längre för bröd.

Detta blir jättegott, och ganska nyttigt, även om det smakar lite efterrättigt :)

#17 - Marlene

Jag har ett recept på Lax med bladspenat som jag hittade på nätet, så grymt gott och barnen älskar maträtten lika mycket som mig och min sambo!

Ingredienser:

4 portionsbitar laxfilé
4 port pasta (penne)
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
100 g bladspenat
2 dl lättcrème fraiche (paprika, chili) + 2 dl vanlig creme fraiche
2 dl mjölk

Gör så här:

1.Tina fisken om den är fryst.
2.Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3.Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
4.Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
5.Servera laxen med pastan.

Testa! :)

Jag skulle vilja vinna skålarna åt min sambo som står för den mesta matlagning/bakning här hemma. Han (till skillnad från mig) stormtrivs i köket! Men ibland klagar han och tycker att vi borde köpa in lite nyare utrustning så det blir ännu roligare att laga mat och baka. Jag förstår honom, vi skulle egentligen behöva byta ut ALLT. Det här setet hade varit perfekt att ge honom i födelsedagspresent nu i oktober! :)
Hoppas på tur! Kram

#18 - Jenny

Som ensamstående mamma till två prinsar på ett resp. två och ett halvt är jag beroende av att det ska bara enkelt och gärna gå fort. Därför är chokladbollar en stor favvo här, eller ja, det ser i ärlighetens namn mer ut som små bajskorvar än bollar när killarna kramat ihop smeten men det smakar lite gott för det :)
Att få röra ihop smeten i såhär fina och färgglada skålar skulle verkligen sätta lite guldkant på vår tillvaro :-D

#19 - Vicks

Vad svårt att välja ETT bästa recept! Men jag väljer en sötsak, som alltid går hem! Den är ENKEL att göra och den ser LYXIG ut när den serveras och så är den så himla GOD!

Jordgubbspannacottapaj: ( eller föralldel hallonpannacottapaj, går bra vilket som!)

12 st digestivekex
75 g smör/margarin

Smält smöret, mixa noga ihop med digestivekexen använd stavmixer el. liknande. Bred ut ett jämnt, slätt lager i en form med löstagbar kant. Ställ kallt en stund.

3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Lägg gelatinet i kallt vatten så det blir mjukt.
Ta en kastrull och värm grädde samt socker tills att sockret har löst sig. Vispa ner gelatinbladen. Låt svalna lite.

250 g jordgubbar (eller hallon)
200 g philadelphiaost

Mixa bären till en slät kräm. Ta i philadelphiaosten och mixa ihop.
Vispa ner blandningen i grädden. Häll i formen. Låt stå kallt minst 3-4 timmar.

Skär upp pajen i lagomstora tårtbitar, lägg gärna en halv jordgubbe (eller ett stort fint hallon) som dekoration på varje bit. Ser ut som (och smakar som) riktiga konditoribitar!

#20 - Milla

Mitt favoritrecept är din snickerskladdkaka och på mat är det dina canneloni ;)

#21 - Lina Eckerström

Åååh så fina, vill ha vill ha :)

Mitt favoritrecept är nog faktiskt en korv&pasta gratäng. Jag äter för tillfället inte pasta pga att min mage inte tål det och detta är den enda rätt jag faktiskt saknar.

*Stek: 2 olika sorters skivade korvar (tex tjock grillkorv & nån lite starkare) med rödlök, champinjoner & paprika.
*Koka broccoli.
*Blanda ihop naturell creme fraich med smaksatt fraich paprika/chili.
*Koka pasta.

Varva sen dessa saker i lager: broccoli, korvröra, pasta, fraich och samma sak igen.
Avsluta med riven ost.
225grader i ca 30 min.

MUMS :) :)

#22 - therese

Älskar älskar älskar dessa skålar!!!!!
För någon vecka sedan var vi på fest och fick som efterrätt kladdkakor med olika toppings. Häromdagen gjorde jag en av dem, olika pollygodisar, på sambons jobb slukade dem kakorna fullständigt. Skulle om jag vann prova att testa med någon ny slags topping till kladdkakan- kanske geisha eller varför inte dumle.

#23 - Sara

Hej! Åh vilken fin vinst! Den skulle göra sig snygg hemma hos mig! :-)
Hmm, mitt favoritrecept..det finns många. Faktum är att jag har letat runt på din blogg efter ett recept. Jag har denna termin börjat på ett nytt jobb, en ny högstadieskola och jag ville "smöra" lite för mina nya kollegor genom att bjuda på fika inom kort. Det kan ju bara höja stämmningen eller hur? Jag har hittat många på din blogg och nu har jag lite svårt att välja ett men jag tror jag kommer att testa att baka dina Cookiebrownies. Det kan ju inte gå fel eller hur?
Så nu hoppas jag och håller tummarna stenhårt att jag får testa att baka dessa godingar i de fina nya skålarna! :-) Jag är som grodan, jag lever på hoppet! Tack för en strålande bra blogg! Kramar Sara

#24 - JessicaS

Mitt favoritrecept är kyckling i god sås http://familjensundberg.se/blog/kycklingfileer-i-sas
Alla gillar denna rätt, stora som små, och receptet sprids som ringar på vattnet!

#25 - Simone

Åh vilken härlig färg och ja älskar att baka och skulle glatt ställa mig och baka med dessa underbara skålar än de plastiga ja har.
Jag bakar allt från tårtor,kakor,glass och då jag älskar kolakaka så skulle jag glatt göra den.
http://smulansbakblogg.blogspot.se/2011/06/kolakaka.html

#26 - ElinM

Hej

Så då jag är mycket svag för choklad och gärna ofta :) , så blir mitt favoritrecept släktens recept på kladdkaka.

Då jag och mina vänner relativt nyligen var på vår första och troligtvis konstigaste chokladprovning fick lära oss mycket om ingenting och tyvärr alldeles för lite om choklad. Så blir det garanterat ett chokladbak och kladdkaka i de fina skålarna.

#27 - Viktoria - Pinkpastry

Just nu, (alltid så kanel sugen på hösten) är det denna äppelpaj:

Salted Caramel Apple Pie

Botten
170 g rumsvarmt margarin
2 dl råsocker
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
2 1/4 vetemjöl
1 dl fint hackade valnötter
1 dl fint hackade pecannötter
4,5 dl havregryn

Fyllning
7 dl (ca 3 äpplen) skalade och klyftade
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
2/3 burk dulce de leche (koka i 3 timmar och låt svalna helt, se guide här)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form cirka 20 x 30 cm, smörj den med margarin. Vispa samman margarin, råsocker, kanel, salt och bikarbonat. Blanda i vetemjöl, nötter och havregryn, blanda tills du har fått en smuldeg. Ställ 2,5 dl av smuldegen åt sidan. Resterande deg trycker du ut i pajformens botten. I en annan bunke blandar du samman äpplena, salt och kanel, fördela det jämnt över pajbottnen. Spritsa alternativt bre ut dulce de lechen jämnt över äpplena. Strö över smuldegen som du hade ställt åt sidan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter, tills äppelbitarna precis har mjuknat (kontrollera med en sticka). Ta ut och låt svalna.

God som den är, eller servera med vaniljsås eller glass.

Källa: Kärlek på tallrik.

#28 - Karin

Om jag vann dessa skålar skulle jag baka en kladdkaka enligt min mammas recept om jag vann dessa fina skålar.

Mina föräldrar har en sådan här skål från förra gången de tillverkades och jag och mina syskon älskade den skålen ( kanske för att det alltid blev något gott när mamma tog fram den) och bråkade om vem som skulle få "ärva" den. Härligt att den börjat tillverkas igen!

#29 - Elina

Hej!

Jag har varit inne i en svacka då det gäller bakningen och dessa snygga redskap skulle nog få mig att komma igång igen!
Då skulle jag baka min favorit:
Hallonpannacottapaj

Botten:
12 st digestivekex

75 gram smält smör

Fyllning

3 st gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 dl strösocker

250 gram hallon

200 gram philadelphiaost

färska bär, till garnering

Tillagning

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.

#30 - joi

åhå vilken snygg färg!! skulle passa mig ypperligt. Mitt favoritrecept är cakepops! De underbara små behagen. kram kram

#31 - Marie S

Åhh såååå snygga! Hade lätt haft de framme i köket alltid - har turkost i köket så de hade passat perfekt :D

Det första jag hade gjort i dem är faktiskt en äpplekaka - en underbart god o krispig sådan.

Skala o skiva äpplena, lägg i form
Blanda
2.5 dl mjöl
2,5 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg (kan uteslutas)
1 dl flytande milda
Blanda ihop till en "boll" och tryck ut över äpplena. 200 grader i ca 30 min.

#32 - Bettan

Åh, vad fina!!

Chokladmousse är alltid gott!

4 portioner

2 dl vispgrädde
1 ägg
100 g choklad

1. Smält chokladen.
2. Vispa grädden hårt.
3. Vispa ägget och blanda sen ner chokladen i ägget.
4. VÄND försiktigt ner grädden.
Låt stelna i kylen.
Ät och njuuut!

#33 - Johanna H

Mitt bästa recept är "Tonfiskbiffar".
Det är enkelt, nyttigt, och framförallt billigt att göra, och för mig som egentligen inte gillar tonfisk är den toppen eftersom det inte smakar tonfisk :)

Ca 3 portioner Tonfiskbiffar,

1 burk tonfisk
1 ägg
Peppar

blanda allt i en bunke, klicka ut små plättar i en stekpanna och vänd på dem efter 2 min.
Serveras med pasta/bulgur/ris/sallad eller vad man nu gillar!

Kram Johanna

#34 - Åsa/teasa

Härlig blogg du har. Jag vill gärna vara med och tävla. Det första jag skulle göra är köttbullsmet. Köttfärs, lök, ströbröd en klick senap , en svätt grädde och kalvfond. I vår familj fullkomligen älskar vi köttbullar, potatis, brunsås och lingon. Det skulle vara min första rätt i skålarna, men den skulle följas av många andra både maträtter och godaker.
Mvh Åsa/teasa

#35 - Maria

Jag är jätte gärna med och tävlar!
Mitt absolut favorit recept är dina cookie dough cupcakes de är helt gudomliga! Och bakas flitigt gärna ist för att undvika plugg eller att ha som sällskap till matteboken!

#36 - Josephine- Mamma till Elika & Nick

Superfina skålar & slickepott! Det första jag skulle baka i dessa fina skålar blir nog: chokladbollar med pärlsocker/kokosflingor eftersom det är min dotters favorit & hennes födelsedag är snart!!

#37 - Jessica Hellström

Nu när hösten har kommit så börjar jag längta lite till jul, då passar det att baka en mjuk pepparkaka med lingon i. En vanlig sockerkakssmet man byter bara ut vaniljsocker mot 1 tsk av kanel, kardemumma och ingefära, och häller i lite färska lingon. Grymt gott och höstligt. Så det hade varit det första jag hade bakat i dessa underbart snygga skålar!

#38 - sandra Åkerström

Mitt favoritrecept är den här cheescaken ifrån recept.nu

Antal portioner: 10

Ingredienser

2dlsocker
3stägg
200gPhiladelphia
3dlvispgrädde
2tskvaniljsocker
10stdigestivekex

Gör så här

1. Dela äggen. Vispa sockret och äggulorna pösigt. Rör i vaniljsockret. Blanda i philadelphiaosten. Vispa grädden i en egen bunke och vänd ner ostsmeten.

2. Vispa äggvitorna hårt i en egen bunke och rör ihop med det andra. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll i smeten och strö resten av kexsmulorna ovanpå.

3. Ställ in i frys i 7-8 timmar. Ta ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

MVH Sandra Åkerström

#39 - care69

Jag är gärna med!
Delar med mig av ett recept på Hårdbröd som är gott och nyttigt att knapra på när man är sötsugen.

Hårdbröd
Sätt ugnen på 150 grader.
2,5 dl hett vatten
2 dl majsmjöl
0,5 dl olivolja
Rör runt och tillsätt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
Rör om och häll ut på en plåt
Platta ut smeten så att du får den så tunn som möjligt.
Strö ut flingsalt över ”degen”

Grädda i ugnen ca 1,5 timme.
Kän efter vid 1 timme och 15 minuter om det känns hårt.
Låt det svalna och bryt sedan härliga bitar att stoppa i munnen.

Har tipsat om tävlingen här:
http://care69.blogspot.se/2012/09/10-sept-vinn-set-med-rosti-mepal-skalar.html

#40 - Christin

Åh dom här vill jag vinna :-)

Mitt favoritrecept och det första jag hade bakat hade varit Cinnabons, hittade receptet hos underbara Sockerrus. Sen jag
upptäckte det existerar inte "vanliga" kanelbullar längre :-)

Här är receptet:
Bullar:

35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)
Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt

Och här står det hur man ska göra:
http://sockerrus.se/2011/09/28/probably-the-best-bun-in-the-world/

Hoppas på vinst!
//C

#41 - monika gustavsson

Vore toppen att vinna. är glutenintolerant så extra skålar behövs. Mitt favoritrecept är ett glutenfritt formbröd som jag river ner potatis i + havre. Det blir så gott.

vh
Monika

#42 - LILITH - boktokig mamma med Borderline

Oh vilken rolig träning. Passar perfekt för mig som både älskar att baka och laga mat. Mitt favoritrecept är en riktigt chokladbomb :http://lilith.se/2010/10/13/double-chocolate-muffins-ca-15-st/

#43 - ida ♡¨

Åh,dessa skulle vara perfekta att få baka med!

Mitt godaste recept är en vanlig kladdkaka med hallon i smeten och en urgod hallonsås till! :)

#44 - Carolin

Skulle vilja få baka snickerskaka i dessa underbara skålar!

#45 - Teresa

Hej
Jag avskyr att som man brukar göra i köket , men min man och våra tre tonårs tjejer älskar att baka och laga mat ! (tur för mig )
jag gissar att minsta lilla flickan skulle baka chokladbollar om vi vinner dem
Mvh Teresa

#46 - liselotte

Åh vilka fina skålar! Mitt favoritrecept är på en kladdkaka, jätte enkel att göra, jättegod och man misslyckas aldrig.
2 ägg
3 dl socker
100g smält, avsvalnat margarin
1,5 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
150-175 grader i ca 30 min

#47 - Lina

Min vita kladdkaka m lime - har bara gjort den en gång men Bill göra den igen!!! Sååå god! Hoppas!

#48 - Elin

Jag älskar allt med choklad i men ett recept som jag ofta återkommer till är Leilas kärleksmums och jag får alltid så mycket beröm för dom när jag har fikagäster :D

Nästa gång det ska bakas så är det kalas för mina tvillingtjejer som fyller 1 år och jag själv som fyller 25. Ett par extra skålar vore inte så dumt då ;)

#49 - susanna

Bästa receptet jag vet är Arlas chokladkaka med tryffel och pinjenötter. Recept här: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=14479

Den här kakan har jag gjort i nästan ett decennium och alla, ja faktiskt alla, älskar den. Den har gräddats i min lilla etta på studentfesterna, i min franska ruffiga vindsvåning under min utlandsepok, och nu njuter jag och sambon av den i vår par-trea. Garnera med marsipankycklingar så blir det en påsktårta, jultomtar till julkakan och lägg på jordgubbar så har du midsommartårtan. Don't miss out - detta recept kommer att följa er genom livet som en efterlängtad vän på högtiderna!

#50 - Angela Lidholm

Jag älslar att både äta och baka olika slags varianter på kärleksmums.
Coca cola kaka är en av favoriterna
http://angiesbakning.blogspot.se/2012/02/coca-cola-rutor-i-langpanna.html

#51 - Charlotta

Åh vilken rolig tävling! Jag har just flyttat hemifrån eftersom jag börjat studera på annan ort. Jag älskar att baka men har pga ekonomin fått nöja mig med billiga bunkar från rusta. Dom har en underbar färg men är inte så värst stabila.. Jag älskar färg i mitt underbara kök så som du förstår skulle just dessa passa utmärkt hemma hos mig, och bli väl använda!

Receptet jag skulle börja med skulle nog bli morotskakan som jag alltid får så mycket beröm för, den är helt otrolig.


Ingredienser
6 ägg
6 dl strösocker
1 ½ dl matolja
9 dl riven morot
6 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver

Toppning:
150 g philadelphiaost
90 g smör eller margarin
6 dl florsocker

Kram!

#52 - Marie Björklin

Har läst din blogg några veckor och gillar den verkligen. Och dessutom har du helt fantastiska recept.
Om jag skulle vinna så skulle jag direkt baka de smaskiga Snickerscookiesarna, de är ljuvliga!
Mvh Marie

#53 - Terese

Mitt favoritrecept (och även det första jag skulle baka eftersom jag har slut i frysen) är chokladcupcakes med chokladfrosting. Åh så himla gott!!

http://annikaterese.spotlife.se/2011/01/09/chokladcupcakes-%E2%99%A5_703134/

#54 - EN MÖLNBOBOS LIV - TRE BLIR FYRA

Jag är helt kass på att baka så jag har inget favoritrecept. Tipsat om tävlingen ändå .-)

http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2012/09/09/rosti-mepal-109/

#55 - Annica

Mandelfyllda snibbar, cirka 24 bitar

Vetedeg: 7 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 1 tsk kardemumma, 1 krm salt, 200 g smör, 50 g jäst, 1 dl mjölk, 2 ägg

Fyllning: 200 g mandelmassa, 150 g smör, 1/2 dl strösocker

Garnering: 1/2 dl flagad mandel, 1/2 dl strösocker

Ugn: 200 grader

Gör så här:

Blanda mjöl, socker, kardemumma och salt. Tärna smöret och rör ner i mjölblandningen. Smula jästen i en bunke, häll i mjölk och rör tills jästen är upplöst. Vispa upp äggen och mät upp 2 msk till pensling. Häll resten av äggen och mjölken i mjölblandningen och arbeta samman till en deg. Låt jäsa medan fyllningen rörs ihop.

Riv mandelmassan. Rör samman med smör och socker till en smidig massa.

Stjälp upp degen och dela den i två delar. Platta eller kavla ut den ena delen i en liten långpanna (ca 30 x 23 cm). Bred på fyllningen. Lägg den andra degplattan som ett lock ovanpå. Låt jäsa cirka 1 1/2 timme.

När jäsningen är klar så penslar du degen med resten av ägget och strör på mandelflarn och pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor och dela dem i snibbar.

det här är min favorit. ;D

#56 - Annika

Jag är med! :D
Mitt favoritrecept har jag publicerat igår på bloggen! Det är superläckra små bröd!
Direktlänk: http://blogofphoto.webblogg.se/2012/september/dromlika-havresmabrod.html#comment

#57 - lovisa persson

Att ha ett stooooort intresse av matlagning och bakning för att sedan välja ut ett av sina favorit recept är inte alls enkelt.. Men efter mycket om och men måste jag säga att det måste vara något med blåbär (jag älskar blåbär) Så en underbar blåbärscheesecake med blåbärsswirls är fantastiskt! Det är ungefär som en vanlig cheesecake fast med blåbär och pressad blåbärssaft för att få swirls. Lite svårt de första gångerna men mycket enklare efter några prövningar =)

#58 - Annika - drömmen om 11 barn

Jag älskar verkligen att baka, och barnen älskar när jag gör det.
Om jag vinner dessa underbara skålar ska de användas samma dag de anländer hit hem. Jag ska aktivera barnen med att baka cupcakes tillsammans. Stora skålen för muffinssmeten och lilla för frostingen - degskapa behöver man också så hela paketet lär användas ;)

Muffinssmet:
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt - och rör sen ner det i äggsmeten.
Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dom till 2/3. Fyll gärna muffinsarna med hackad choklad, bär eller något annat gott.
Grädda i mitten av ugnen, 200grader (varmluft 175grader istället). Ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och torra inuti.

Frosting:
100 gram mjukt smör
500 gram florsocker, (ett paket)
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe, starkt

Rör ihop ingredienserna till en slät smet (jag använder dock elvisp för enkelhetens skull). Bred eller spritsa på muffinsarna.

Garnera med strössel, dekorationer eller annat skoj. För skojs skulle brukar jag låta barnen sköta garneringen!

Kram Annika
[email protected]

#59 - Cecilia

Jag bakar alltid i Margaretheskålar fast det är min mammas och dom är ca 25 år gamla, men dom är lika fina som när hon köpte dom!
Det första jag skulle bakat om jag vunnit hade varit Pippi Långstrumps Sockerkaka!
50g smör
2 ägg
2 dl socker
1 1/4 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda all torra ingredienser i en bunke. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och mjölk. tillsätt sedan de torra ingredienserna. Grädda i ca 35 minuter!

#60 - Diman

Jag är hemskt gärna med!:)
Hallongrottor funkar alltid! lätt att baka + en mormor som kan äta dom då hon inte tycker om choklad eller för söta kakor!:)
http://www.ica.se/Recept/hallongrottor-4871/
Håller tummarna!:)

#61 - Dilan Dilir

Mitt favorit recept är nog kladdkaka, så enkelt och så gott! Dessutom var det längesedan jag åt det :)

mail:[email protected]

#62 - Therese Persson

Vad är inte godare än att äta nybakat bröd.
Brukar baka bl a dinkelfrallor.
5 dl vatten
½ paket jäst
1 tsk honung
2 tsk salt
150 g ( 3,5dl)musli mix
600 g dinkelmjöl

Låt vattnet bli ljummt och lös upp jäst, honung och salt i det. Tillsätt Musli och dinkelmjöl Knåda degen ordentligt och låt sedan jäsa till dubbel storlek, ca 45 min. Tag upp degen och forma ca 10 till 15 frallor. Låt de stå och jäsa ca 20 min:pensla bullarna med vatten och grädda i ugnen i 225 grader i 10-15 min.

#63 - Maja

Jag måste ju passa på att vara med och tävla innan det är för sent!

Jag skulle nog baka kardemummakaka, ditt recept! Så sjukt god! Det är vår favorit här hemma!

Hoppas hoppas!

#64 - Marie Öberg

Vilka fantastiska skålar!
Det skulle komma otroligt väl till pass då vår son lagt beslag på alla de andra då han också vill "laga mat". :)

Ni får nu ta del av "min" härliga trerättersmeny och mina absoluta favoritrecept! ;)

Till förrätt: krispig bruschetta med fichackade tomater, rödlök, basilika, olivolja och en gnutta finhackad/pressad vitlök.

Till varmrätt: pastrami-lindad kyckling, smördegsinbakt potatis och pepparsås!
Ni som ännu inte provat - gör det! MUMS!! :)
Gärna ett glas rött vin på sidan av (rekommenderar mycket varmt ett rödvin som heter Arrogant Frog, 72 kr/flaska).

Till efterrätt: en härligt krämig (hemgjord) chokladpannacotta med skivade jordgubbar!
Simsalabim, så har ni en kväll i perfektionens tecken! ;)


Ha en riktigt fin fortsättning på dagen! :)

Kramar
Marie

#65 - marremedmera.blogg.se

Glömde givetvis att bifoga receptlänkarna. :)

Bruschetta: http://www.tasteline.com/recept/bruschetta

Smördegsinbakt potatis:
Tärna potatisen och koka den. Låt svalna.
Bred på valfri Philadelpiaost på smördegsplattan och lägg sedan på de kalla, kokta potatistärningarna ovanpå. Riv över valfri hårdost och vik ihop som ett paket. Pensla gärna med ett ägg och grädda i ugnen (ca. 180 grader) tills smördegen fått en fin gyllene färg.
Kycklingen kan såklart lindas in med bacon eller liknande. Blir supergott vilket som! :)

Pepparsås:
http://receptfavoriter.se/recept/pepparsas.html

Chokladpannacotta:
http://www.recepten.se/recept/chokladpannacotta.html


Hoppas ni gillar det lika mkt som jag! :)

Kramar!

#66 - Malin

Jag skulle baka arraksbollar och cupcakes så då får alla i familjen något dom älskar.

Nu håller jag tummarna.

#67 - chanette *pixi-jo* andersson

detta recept e min o sönerna minas favisar.. det e super goda och jättre roliga att göra och barnvänligt..
(recptet länken e från min bakar sida).

http://tartpalatsets.blogg.se/2012/june/kalas-dumle-kakor.html

#68 - jonna

Jag lider av en tarmsjukdom och har därför väldigt svårt för både laktos och gluten. Så min favorit efterätt är kokospannacotta med chili i och mörkchoklad hjärtan till.
skulle verkligen se till och baka det och en massa matpajer hemma i mitt nya kök. just nu är det svårt då jag inte har slikepotter eller burkar. Färgen skulle dessutom lysa upp min höst och passa perfekt med min och pojkvännens cremefärgade nespresso maskin .

#69 - Caroline

En smulpaj med äpple och kanel, det är mumma :)

#70 - Sabina

Detta recept är helt makalöst gott!!

http://www.bakerella.com/peanut-butter-brownies/