bambi

Barnen har kommit varandra så mycket närmare
 
Som jag har nämnt tidigare så tycker jag att barnen kommer närmare varandra under resor. Det svetsar verkligen samman barnen (även om dom även bråkar en del också på resan). Jag tänkte på att vi har nog varit lite dåliga på att få barnen att komma nära varandra. I jämställdhetens namn så brukar jag och maken nästan alltid ta varsitt barn när vi gör något. Vi separerar dom nästan lite på det sättet. Vi har inte heller uppmuntrat dom att t.ex. sova i samma säng eller gosa under samma filt. Utan då har vi ofta kommit med två filtar för att undvika bråk och tjafs. Men jag tror faktiskt att det har gjort att dom inte är så nära varandra.
 
I egypten så började vi efter ett tag låta barnen sova i samma säng. Dom hade varsin säng där men dom ville fakitskt sova i samma säng och det blev ofta bus tillsammans under täcket innan dom somnade. Det var härligt att se och det ska nog uppmuntras oftare. Jag har en vän vars två söner sov i en dubbelsäng i sitt rum och det gjorde ju att dom inte sprang upp till mamma och pappa mitt i natten så mycket för dom hade ju varandra (detta märkte även vi när Zack och Leah delade säng).
  
 
Vi ska nog försöka sammanföra barnen lite mer och inte vara så rädda för bråk och tjafs. På flyget hem så satt barnen till och med i samma stol och lekte, så nog allt har dom kommit varandra närmare...  :)
#1 - Petra

Vad mysigt! De verkar så gulliga och mysiga, dina barn!
Jag väntar mitt andra barn och funderar på (när bebisen blir större) att kanske ha ett sovrum och ett lekrum istället för att ha var sitt rum.
Tänker också lite så att det kan vara tryggt och mysigt att ha varandra nära när man ska sova.

#2 - Mamma till Eddie & Wilton

Och som vanligt så har hon blått och han rosa bara för att vara köns neutrala så störande !!!

Svar: Barnen har alla möjliga färger på sig. Dessutom så har Leah ärvt den pyjamasen från Zack.
bambi

#3 - michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥

så fint och tänkvärt!

och ja. otroligt provocerande att han har rosa och hon blått för det är ju aaaldrig tvärtom.. ;)

#4 - Petra

Oj, vad provocerad du blir av en färg! Om du tittar typ ett inlägg tidigare så har pojken en blå tröja och flickan en klänning med rosa detaljer.
Så nu kan du känna dig lugn igen...

#5 - Longevity - en blogg om hälsa

De är så ruskigt lika :-)

#6 - jenny - mammaliv i nashville

Vad fint att läsa! Älskar att läsa om de som "vågar" resa med barn. Jag tror stenhårt på att resa är otroligt viktigt som familj & vi tänker absolut inte sluta fara runt pga. barn.
Så mysiga de är! Nästan så jag blir sugen på ett syskon till August. Men bara nästan ;) Vi väntar liiiite till, hehe.

#7 - På Selmas gata

Vad härligt att de kommer varandra närmare på det viset! Jag önskar att vi gjort mer tillsammans när jag växte upp, sådant vi kunnat prata om och minnas nu... Jättesöt bild på lilla Leah på flygplanet!

Och du, jag fick "panikbaka" dina meltaways inför barnkalaset vi hade nyligen (efter att ha misslyckats totalt med det jag eg. skulle göra) och det blev populärt hos både vuxna och barn!

Svar: Va roligt att höra att kakorna blev uppskattade :)
bambi

#8 - Tessa i höghuset

Ett alternativt jämställdhetstips är annars att en förälder tar båda barnen och den andra får vara för sig själv och andas, och sen byter man... bra för orken :-).

Jag håller med dig att barnen svetsas samman mer när de är hänvisade åt varandra, antingen man gör så hemma eller på resa.

#9 - Johanna

Exakt hur långt är det mellan barnen? :)

Svar: Det är 19 månader mellan dom. :)
bambi

#10 - dianasdrömmar

Våra killar gillar att sova tillsammans, ibland hittar man storkillen som har krypit ner hos lillfis kram Diana

#11 - ladydahmers.blogg.se

Jag tycker om när du reflekterar så här. Andras erfarenheter lär oss mycket.

Jag har gjort lite tvärtom under barnens uppväxt. Som du kanske minns så tandeammade jag när båda var små och de har alltid sovit nära. Nu delar de täcke och i framtiden så kommer de få EN säng att dela på. (eller ja, tills de blir pubertala såklart hahaha) Jag tänker som din vän; att de ska ha varandra.

När jag väntade Tamlin fick jag ett tips på hur man bygger en stark syskonrelation: ge dem en ''vi-emot-världen''-känsla. Jag tyckte det lät klokt och har kört stenhårt på den biten. Om det ger resultat får tiden utvisa men jag tycker att de har en fin relation nu. De är väldigt måna om varandra och vill vara tillsammans. Jag betonar ofta för dem att de är syskon och att de är viktigast för varandra.

#12 - ♥ Sojka ♥

Så mysigt! Ja kanske behöver man semester mycket pga det!
Så härligt att höra och jag längtar tills mina små kommer dit! :)
Kram♥