bambi

Chokladcupcakes med vaniljfrosting
Inget kalas utan cupcakes! Min favoritkombo måste nästan vara choklad med vanilj, så enkelt men sååå gott! Dessa blev oerhört fluffiga, så dom smälte nästan i munnen!
 
Jag delade upp frosting smeten i tre delar och färgade dom rosa, blått och gult. Sen så hade jag i alla tre färger (efter varandra) i spritspåsen, så vissa cupcakes blev två färgade  :)
 
 
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 1/4 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
 
Vaniljfrosting
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g mjukt smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp.
3. Vispa ihop mjölk, ägg och vaniljessens. Häll långsamt hälften av mjölkblandningen i mjölblandningen medan du vispar. När alla klumparna har försvunnit så häller du i resten och vispar tills smeten är slät.
4. Skeda upp smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med sticka innan du tar ut dom!
5. Frosting: Vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. Blanda sedan i mjölken och vaniljessensen. Vispa tills frostingen är lätt och fluffig, minst 5 minuter.
#1 - dianasdrömmar

Vilka fina cupcakes , ses vi idag?kram Diana

Svar: På spasupply? Jag ska dit kl. 10 :)
bambi

#2 - Carolina

Så fina! Ser verkligen goda ut. :-) Kram

#3 - ::Ulle::

Mumma, de såg goda ut! Jag blev nyfiken på frostingen, eftersom jag personligen inte tycker så mycket om frosting med philadelphiaost i. Har du fler tips på frostingar utan just Ph-ost?

Tack för recept! :)

#4 - Cecilia

herreguuud...jag som är fullständigt värdelös på att baka och dessutom tycker extremt illa om att stå i köket med mjöl och ångest över att puffiga kakor faller samman och bullar blir stehårda blir faktiskt lite inspirerad av dina bakinlägg... kanske är det inte så trist iaf?! eller ja, iaf när man får sådant härligt resultat... men vid närmre eftertanke - näe, jag fikar hellre än bakar, men skulle du någon gång öppna café så får du hojtaför då är jag stammis på ett kick :).