bambi

Dagens fråga: Vad är värt att plocka upp?
Här kommer en gammal "dagens fråga" (det är roligt att ibland titta tillbaka i arkivet i olika kategorier) och jag tänkte att det kunde vara roligt att ställa frågan igen till er. Nu finns inte 50-öringen kvar längre, men man kan ändå fundera på frågan  :)
 
 

Här utanför vår dörr så ligger det en 50-öring. Jag tror att den har legat där i en vecka nu. Jag påpekade det för sambon när vi gick förbi den förut och jag frågade om han inte skulle plocka upp den, men han svarade att det var för hög alternativkostnad för att plocka upp den (han har läst en massa ekonomi så därav termen). Jag förstod inte vad han menade, så han förklarade att det kostar för mycket energi och tid att plocka upp den jämfört med vad den är värd för oss.

Han tog som exempel att Bill Gates skulle kanske inte ens stanna och plocka upp en tusenlapp eftersom det är inga pengar för honom... således för hög alternativkostnad för honom... det är inte värt det helt enkelt.

Så jag och sambon diskuterade, vad skulle det behöva ligga där för att vi skulle ta och plocka upp det? Sambon svarade en tia, kanske en femma.... jag skulle nog helt klart plockat upp en femma. Vilken är den lägsta valör du skulle stanna och plocka upp?
#1 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vilken rolig fråga! Har aldrig tänkt på det, haha :) men en femma i svenska & en dollar amerikanska gäller nog här ;)

#2 - SandraBirgithe

Som snål och väldigt fattig student så har jag nog plockat en krona utan bekymmer.

#3 - Hanna

Jag plockade upp en smutsig enkrona igår.....den kan ju vara räddning vid någon parkerign någonstans någongång. Eller så ger den bara tur :)

#4 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Enkronor plockar jag inte upp - men en femma skulle jag ta upp. Jag hittade en rabattremsa (såklart med utrymme kvar att stämpla på) för ett tag sen och lite skämtsamt sa en kompis att på öfre så lämnar man sånt smutsigt kvar på marken. Men jag svarade då att i förorten där jag kommer ifrån tar man upp allt av värde om det så låg i botten av en brunn ahaha. Så visst är det lite olika.

#5 - Ella

Femtiöringar är ju ogiltiga så det är ju ingen större mening att plocka upp den för att det är en peng ;-)

#6 - Amelie

Jag plockar upp alla pengar. Pengar är pengar och ska aldrig föraktas.

#7 - Hanna E

Jag plockar nog upp alla pengar, men det ska nog vara giltiga.
Men om jag skulle hitta en 50-öring som låg kvar i en myntretur eller dyligt så hade jag tagit med den till en metallåtervinning. Eller om det var på ett ställe där jag plockar upp allt skräp.

#8 - Longevity - en blogg om hälsa

enkrona! Femtioöringen är ju int te värd något längre så den vet jag inte

#9 - dianasdrömmar

Haha,intressant en femma säger jag barnen plockar enkronor förstås :) kram Diana

#10 - Annika

En 50-öring är inte värd någonting i dag men det kan ju vara en lyckopeng ;-)

#11 - Lesthis gothworld

Jag plockar till och med upp enkronor, haha!

#12 - Bonita

Har du inte skrivit om detta en gång för ett tag sen? Eller så läste jag det i en annan blogg eller nått :)

Svar: Jo, som jag skrev i början av inlägget så är detta en "repris" :)
bambi

#13 - Millan - två små och mamma mu

Om jag tappar det själv medan jag står eller så tar jag upp enkronor, annars är det nog femmor jag skulle böja mig och ta upp :)

#14 - Kattis

Ser jag en peng tar jag upp den. Plockar med mig pantburkar jag hittar också.. fast dom kräver merjobb i form av pantning ;P

#15 - Anonym

Jag plockar inte upp pengar, det kommer kanske någon som behöver dem mer än mig senare.

#16 - Soffy

Jag ser alla hittade slantar som lyckopengar, jag är lite barnslig :)

#17 - Sanna

Den mesta tiden av dygnet är jag tillsammans med min dotter, så när vi hittar enkronor någonstans där ute brukar jag alltid plocka upp de och ge till min dotter så att hon kan köpa sig något alternativt lägga ner i sparbössan när vi kommer hem.

Kram Sanna

#18 - Emma

Haha! Vilken rolig fråga! Om du inte har nåt emot det så kanske jag tar den till min blogg också :-)

Häromdagen var jag i centralaste gbg och såg en femma och den tyckte jag var värd att ta upp. Det är alltid bra att ha en femma när man ska in på vissa offentliga toaletter och byta blöja t.ex. Men vet du vad?! Femman var fastlimmad i marken, jag fick inte loss den! Ååhhh vad pinsamt det kändes! Det kändes som jag var med i typ dolda kameran och jag önskade verkligen att jag inte hade försökt ta upp den!