200 g smör
1 ½ dl mjölk
3 dl strösocker
4 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Karamellfärger
Frosting
100 g naturell philadelphiaost
50 g rumstempererad smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Några droppar karamellfärg
1. Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken.
3. Rör försiktigt ner dom torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt därefter smörblandningen.
4. Sätt ugnen på 200 grader och fördelen sedan muffinssmeten i 5 olika skålar. Fördela karamellfärgerna som på bilden (ha gärna i ganska mycket färg så att färgerna blir starka):
5. Sen är det bara att sitta och ha i lite av varje färg i varje muffinsform. Det är lite pilligt. Jag försökte se till att varje ny färg täckte den förra färgen helt och hållet.
6. När du har haft i alla 5 färger i alla muffinsformar låt dom grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur stora dom är, känn med en sticka).
7. Blanda frostingen medans muffinsen är i ugnen. Se till att det inte är några smörklumpar kvar! Låt frostingen stå i kylen medans cupcaksen svalnar.