Ovissheten får mig att må illa

Idag när jag kom till jobbet så väntade ett mail på mig från rektorn. Det stod bara att han ville prata med mig idag så jag skulle komma förbi när jag kunde. Ingenting om vad samtalet handlade om. Hjärtat började slå snabbare direkt och jag blev jättestressad på en gång. Jag sprang till rektorns rum men han var upptagen i samtal med någon annan. Jag väntade och väntade och dom pratade och pratade. Jag började må illa där utanför och så här har det varit ända sen jag fick mitt cancerbesked.
 
Jag klarar inte av att inte veta vad personen ska säga. Jag tänker worst-case scenario och tror att jag ska bli uppsagd eller blivit anmäld till skolverket... eller whatever. Fantasin skenar iväg. Nu var det inte alls något sånt, inte alls något farligt men jag hann må väldigt dåligt innan jag fick prata med rektorn.
 
Jag hatar den där ovissheten. Precis som när sjuksköterskan ringde mig och sa att min läkare ville träffa mig dagen därpå och att jag skulle ta med mig en närstående person. Det var värsta natten i mitt liv. Jag hann tänka så många tankar och undra. Den ovissheten den natten har gjort att jag klarar inte av såna mail som idag. Jag tror att det kommer att ta många år tills jag kommer över just den grejen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Hondjur

Jag känner igen mig i tänket - till trots att jag aldrig fått så allvarliga besked som cancer. (men familj, sjukdom och annat etc)
Och ovissheten är hemsk! Riktigt hemskt!
Skönt att det inte var någon fara i alla fall (oftast är det tack och lov inte det)

Andas ut och ha en fin kväll Bambi!

meh.blo.gg
2013-04-16 @ 19:45:21 Blogg: http://meh.blo.gg/

Jag förstår det! Egentligen borde du berätta det för din arbetsgivare och andra betydelsefulla människor. Jag tycker oftast att de är duktiga på att ta hänsyn till ens svårigheter om man bara ber om det :-) Kram!

Svar: Jag har tänkt att jag skulle berätta för rektorn och biträdande rektor men så har jag tänkt "men dom måste ju kunna kalla mig på möte utan att dom måste berätta vad det är innan" och så har jag känt att jag måste ju kunna hantera det (och så vill man inte vara "besvärlig"). Men jag mådde riktigt riktigt dåligt idag och fick nästan panik och ville åka hem och strunta i min lektion och så ska det väl inte vara!
bambi

Anonym
2013-04-16 @ 20:05:30

det är viktigt att du lyfter detta. De kommer ha förståelse, Du ska ju må bra! DU

Fnulan
2013-04-16 @ 20:12:18 Blogg: http://www.femme.se/fnulan

Men fina vännen då!!! Vad din gamla sjukdomshistoria satt djupa spår... Du borde slippa allt jobbigt nu,
massa massa puss

michaela- nybliven tvåbarnsmamma ♥
2013-04-16 @ 20:19:41 Blogg: http://minahjartanochjag.webblogg.se/

att sjukvårdspersonal gör så. ringer med ett sådant meddelande och att man sen inte får komma förren DAGEN EFTER. det är ju galenskap!

meh.blo.gg
2013-04-16 @ 20:57:14 Blogg: http://meh.blo.gg/

Nä,så skall det absolut inte vara. Vi är dåliga på att begära saker som förbättrar vår egen situation. Jag tror att du skulle må mycket bättre av att berätta för dem. Jag tror att de förstår om du berättar varför. Det vore konstigt annars. Du kommer förmodligen kunna slappna av på ett helt annat sätt om du gör det. Kram

Julia
2013-04-16 @ 21:01:39 Blogg: http://juliaaberglunds.blogg.se

Skönt att ditt värsta-scenario inte spelades upp. Då kanske ångestkänslan blir lite mindre nästa gång något liknande händer. Känner igen mig i känslan, även om vi inte har samma bakgrund. Hoppas att du kunnat andas ut nu ikväll och att du får en fortsatt fin vecka! Kram på dig!

jenny - mammaliv i nashville
2013-04-17 @ 03:35:40 Blogg: http://jennybenny.se

Till viss del kan jag förstå din känsla. Jag kan inte komma över den kvällen då det ringde på dörren, polisen stod utanför & berättade att min storebror gått bort. Avskyr då det ringer på dörren då vi inte väntar besök. Hjärtat slår så hårt & tankarna rusar iväg med en gång. Hemskt jobbigt är det. KRAM till dig! <3

Svar: Åh, jag förstår att du tycker att det är jobbigt när det ringer på dörren! KRAM på dig! :)
bambi

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet