Shopping i Marsa Alam, Egypten

 
Det har inte blivit så mycket shopping här i Egypten men hotellet som vi bor på har nio stycken mindre butiker som har allt ifrån kläder till souvenirer. Jag har handlat lite kläder till mig och barnen.
 
 
Som jag har berättat förut så har Zack börjat visat intresse för schack när vi har varit här i Egypten. Varje gång som vi har gått förbi souvenirshoppen så har han stannat till vid ett fint schackspel med fina egyptiska figurer. Så en kväll gick vi till den lilla butiken. Butiksägaren bjöd oss på varsin kopp te och vi berättade att det var till Zack vi har funderat på att köpa schackspelet. Han tog då fram schackspelet och började spela ett parti med Zack.
 
Vi satt i den lilla butiken i över en timme. Spelade schack, drack te och han berättade om livet i Egypten. Om hur han också har en son i Zacks ålder men även tvillingar på 1 ½ år. Han bor inte här i Marsa Alam utan åker hem till familjen 1 gånge varje månad, ibland varannan månad. Det är svårt att hitta jobb i Egypten så han måste göra så nu. Men han var väldigt väldigt tacksam över att han hade sin fina butik här då turister fortfarande kommer hit. Han och hans familj tillverkade många av statyerna i hans shop (som ni ser här ovanför) och det är det dom försörjer sig på.
 
Efter den där timmen så köpte vi schackspelet till Zack, även en jättefin lykta i sten och Leah fick en liten kattstaty (den allra minsta han hade, men den tappade hon när vi kom hem så den gick sönder). 
 
 
Morgonen efter så var schackspelet det första Zack frågade efter, så han och maken satte sig och spelade lite inna frukost. 
 
Vi hoppas att han kommer att ha kvar schackspelet även när han är stor och det blir ett fint minne från denna resa och från när han började intressera sig för schack.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Helena
2013-04-08 @ 09:25:30 Blogg: http://tausert.wordpress.com

Inte "schack" då? ;-P (retas lite bara :-) )

Jättefint schack-spel med de egyptiska gudarna på! Jag köpte väldigt få souvenirer när vi var där, köpte en mugg med kattgudinnan Bastet på dock (älskar katter) och te.. ångrar det litegrann men får väl åka tillbaka igen :-)

Marlene
2013-04-08 @ 14:59:53 Blogg: http://fdensammamamman.blogspot.se/

Ååå, hela min familj älskar Egypten! Åka till Luxor om ni har möjlighet, där är sååå mysigt!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet