bambi

Buckeye brownies
Kombinationen choklad och jordnötssmör är ju oslagbar och dessa klassiska buckeye brownies innehåller just en massa choklad och jordnötssmör. På toppen är det dessutom läcker choklad ganache! Mums!
 
Om ni är som jag och älskar brownies så kan ni även kika på mina andra brownierecept: peanutbutter swirl brownies, cookiebrownies, dulce de leche brownies, browniesandwichar, kolabrownies, oreobrownies, brownies med flingsalt och brownies med godis. Haha, det har blivit en hel del browniesar genom åren....
 
 
Browniessmet

200 g mörk choklad, gärna 70 % kakao
250 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl (60 g) vetemjöl
Drygt 1 dl (60 g) kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

 

Jordnötssmörlager

2 ½ dl jordnötssmör

50 g mjukt smör

3-5 dl florsocker

 

Chokladganache

1,2 dl vispgrädde

175 g mörk choklad, hackad

 

1. Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en ugnsform, (den jag använde är 34 x 26 cm), med bakplåtspapper, eller smörj den.
2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. 
3. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg. 
4. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet. Häll smeten i formen och släta ut den. 
5. Grädda sedan i ugnen i knappt 20 minuter. Känn gärna med en sticka om den är klar.

6. Låt browniebotten svalna. Vispa sedan ihop jordnötssmör och mjukt smör. Till sätt sedan florsocker tills du får önskad konsistens. Bred sedan på jordnötssmörblandningen ovanpå browniebotten. Det ska vara ett rätt så tunt lager.

7. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över den hackade chokladen. Rör om tills du får en slät smet och all choklad är smält.

8. Låt ganachen svalna lite (ca 5 minuter men se till att den inte tjocknat för mycket). Häll sedan över ganachen ovanpå jordnötssmörlagret och bred ut den till ett jämnt lager. Låt allt svalna minst en timme i kylen. Ta fram browniesarna i rumstemperatur en stund innan servering.

#1 - tessa i höghuset

Jag äter gärna brownies, men har aldrig bakat någon. Kanske någon enstaka plåt kärleksmums för länge sen, men det räknas inte va? Men den där ser väldigt god ut...

#2 - Jeanette - En mammas vardag

Dessa lät väldigt goda:)

#3 - Fnulan

Ååååååååååååååååå jag har dött och kommit till chokladhimmeln!!!!

#4 - dianasdrömmar

Jag dör så gott kram Diana

#5 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Gaaaah, vad gott det ser ut. Tur att jag inte är lika bra på att baka som du hahaha bakning är inte min starka sida.

#6 - Anonym tjej

Wow de ser jättegoda ut!!! Måste testa dessa, tack för receptet :)

Är lite nyfiken.. När kommer vinnaren av WOW-paketet presenteras som avslutades 9/9-13? :)

Svar: Det ska vara publicerat på Absolut Torrs facebooksida har jag fått veta.
bambi

#7 - Emmy

Vad ska man ha för form? Är det en långpanna receptet är tänkt till?

#8 - Sabina

Ser väldigt gott ut, att jag blev sugen på att baka denna nu i veckan. Kanske man ska göra det.
Men har en fråga: Kan man använda en löstagbar form som är 22 cm i diameter? En rund form?
Testat?