God kväll alla bloggläsare! Jag har fortfarande sån träningsvärk!! Kan knappt röra mig! Hur tror ni då det kändes när jag skulle hämta Zack som hade följt med en kompis hem efter förskolan och deras hiss inte fungerade?!? Och dom bor på SJÄTTE våningen!! Ja, 6 trappor upp!! Gaaaaah!
Jag gick hem och började tröstbaka... to soothe the pain. Då när jag började smälta choklad så kom jag på att det är ju en ypperlig sak att blogga om! För vem älskar inte choklad? Ja, jag gör det i allafall och jag älskar att baka med choklad. Så det blir en hel del smältande av choklad så därför tänkte jag delge er av mina bästa tips.
Jag är lat, så jag orkar inte hålla på med vattenbad och grejer. Men tanken är ju att chokladen ska smälta långsamt. För choklad bränns väldigt väldigt lätt. Om ni tänker på att choklad kan smälta i handen, så krävs det inte några höga temperaturer för choklad att smälta (och då inte heller för det att brännas vid).
Så jag brukar ha chokladen i ett djupt fat och micra först i 1-2 minuter (beroende på hru mycket choklad det är), sen tar jag MAX 30 sekunder åt gången efter det och rör om hela tiden. Låter gärna chokladen vila en stund mellan varje gång för själva fatet blir ju varmt och gör att chokladen fortsätter att smälta.
Sen så tycker jag om att blanda olika chokladsorter. Jag tar sällan bara mörk choklad eller bara ljus choklad. Beroende på vad jag bakar, om jag vill att kakan ska smaka mycket choklad så tar jag lite mer mörk choklad och tvärtom. Sen om det redan är väldigt mycket socker i kakan så behöver man inte använda lika mycket ljus choklad (som i sig är väldigt söt). Det känns bra att ha den kontrollen över chokladsmaken så därför föredrar jag att göra så här.