bambi

Jag vill att magin ska finnas där under deras barndom
 
Förra veckan så hittade Zack en nyckelpiga på vägen hem från affären. Han har hört att man kan önska sig något om man hittar en nyckelpiga så han sa att han önskade sig en tidning som han nyss hade sett i affären. Sen lät han nyckelpigan krypa runt på hans hand ända hem. Jag sa att den kunde bo bland våra jordgubbsplantor, för där skulle den nog trivas. Så han satte av den där.
 
Sen har det gått några dagar och han har inte nämnt nyckelpigan något. Men jag kom ihåg hans önskan och tänkte att jag skulle nog uppfylla den och lämna den vid våra jordgubbsplantor så att den blir "från" nyckelpigan. 
 
 
Sagt och gjort, jag köpte tidningen han önskade sig och så gömde jag den lite under jordgubbsplantorna. Sen så sa jag till honom att han kanske skulle gå ut och kolla om det har kommit några nya jordgubbar och där hittade han tidningen! Jag spelade överraskad och han blev så glad. När maken kom hem på kvällen så berättade han att nyckelpigan hade lämnat en tidning till honom.  
 
Jag älskar den där magin som bara kan finnas under några år under barndomen. Då man tror på jultomten, påskharen och tandfén. Då önskningar och mirakel kan ske. Det känns som att det hör till barndomen och jag vill att den ska finnas där för Zack och Leah. Jag tror att den sprider mycket glädje.
#1 - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer

Men så fint gjort! :)

#2 - Elin - Livat på torpet

Men åh så underbart! Håller med. Jag hoppas att mina barn kommer att tro på allt det där länge länge :)

#3 - Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Helt fantastiskt <3

#4 - Hanna fyrabarnsmor

Håller med, magin under barndomen är något underbart! Bra gjort med tidningen.

#5 - Petra

Åh, vad gulligt! Vilken mysig mamma du är!
Sånt där har jag längtat mycket efter att få göra för mina barn. Sonen är bara två än så länge, så har inte riktigt förstått sådana saker ännu. Men snart så! :)

#6 - Jenny - mammaliv i Nashville

Åh vad fint gjort! Sådant kommer även jag försöka göra då August växer upp. Minns många gånger då mina föräldrar fixade & trixade för att behålla magin kvar i barnaåren & för det är jag dom evigt tacksam idag.

#7 - Hondjur

Jag gör samma sak med Sanna i den mån det går ..
Dock varje gång hon önskar - så är det oftast:
" jag hoppas mina vänner alltid kommer vara mina vänner"
Och den sortens saker .. för att vara fem år är hon extremt mån om vänner, djur och människor .. nästan för mycket ..

Men magin ...den finns där minssan.. dagligen! :)

#8 - Tess

Vad gulligt! När jag var barn så var det en annan sak. När man hittade en nyckelpiga skulle man ta upp den, hålla upp handen och säga "Flyg fina nyckelpiga, så blir det vackert väder". Nyckelpigan flög nästan alltid iväg :-)