bambi

Kan man frysa in...? Hur förvarar man....? Hur länge håller sig...?
Jag får ofta frågor om man kan frysa in bakverken som jag bakar. Det enda som jag brukar frysa in själv är tårtbottnar och kanelbullar. Men i princip allt förutom frosting går att frysa, sen gäller det att tina det sakta för bsäta resultat.
 
 
 
När det gäller förvaring så brukar jag tänka på. hur brukar affären förvara det? Det är en ganska bra tumregel. När jag var i New York och handlade cupcakes på underbara Magnolia Bakery så skulle jag frakta hem en massa cupcakes hem till Sverige så jag frågade en massa om förvaring och hållbarhet. Deras svar var att man skulle förvara cupcaksen i kartongen i rumstemperatur (INTE i kylskåp!!), så jag brukar oftast förvara mina bakverk i rumstemperatur (om det inte är en frosting med grädde i eller med färska bär, för då får det stå i kylen) i plåtburk eller under kupa på ett tårtfat. Om man förvarar bakverk eller bröd i kylen så kan det bli lite hårt och stelt och inte alls lika gott. Det brukar förlora sin luftighet, tycker jag.
 
 
 
Hållbarheten enligt Magnolia Bakery är en vecka för cupcakes och jag håller med dom. Dom flesta bakverken brukar hålla sig bra i en vecka. Bakverk med bär eller frukt ska helst stå i kylskåp så att inte bären eller frukten möglar. Men dom flesta bakverken innehåller rätt så mycket socker som konserverar dom ett tag.
 
#1 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vi har dessa - http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00249V5X6/ref=redir_mdp_mobile?SubscriptionId=14H876SFAKFS0EHBYQ02&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B00249V5X6&linkCode=xm2&tag=hubacct7-20 & de är toppen att förvara samt transportera cupcakes i! :)

#2 - Jenny - mammaliv i Nashville

Vi har dessa http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00249V5X6/ref=redir_mdp_mobile?SubscriptionId=14H876SFAKFS0EHBYQ02&camp=2025&creative=165953&creativeASIN=B00249V5X6&linkCode=xm2&tag=hubacct7-20 & de är toppen att förvara/transportera cupcakes i :)

#3 - DeMarkey - LiveYourDreams!

Lite nyfiken på en sak... vet inte om du jobbar med bakelser eller nått men när du bakar så mycket är det så att dina barn får äta närsomhelst och hur mycket som helst eller hur gör ni för att hålla måttlig mängd med socker i hemmet när du bakar så mycket?

Kram
Diana

Svar: Nej, dom får bara äta på lördagar. Vi brukar ge bort bakverk och ta med en del till våra jobb.
bambi

#4 - Sofie

Känns bara så konstigt att ha frostingen som ju är gjorde på Cream cheese i rumstemperatur....Vet att bagerierna rekommenderar det så får väl vänja mig...

#5 - Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Jag som brukar ställa allt i kylskåp. Trodde det blev dåligt direkt annars. Tack för tipsen =)!

#6 - alicia wetterholm

gud va härlig blogg du har! :)

Svar: Tack! :)
bambi