bambi

Migrän?
God morgon alla fina bloggläsare! Jag var ju ute på äventyr under helgen, berättar mer om det sen... Är lite stressad just nu för idag börjar LEKTIONERNA! Ännu värre är att jag har fått ett nytt schema IDAG där jag har klass IDAG som jag inte alls har planerat för, för att den klassen fanns inte med på mitt schema förut (den klassen har blivit utbytt mot en annan klass). Nåja, det får bli lite improviserat antar jag...
 
Jag är hemskt trött idag. Jag tror faktiskt att jag hade migrän under natten. Jag har aldrig haft det förut (vad jag vet) så jag är lite osäker. Jag var väldigt trött så jag gick och la mig tidigt (runt 20) men vaknade runt 22.30 med HEMSK HEMSK huvudvärk på höger sida och mådde lite illa. Jag försökte somna om men det gjorde för ont, så jag tog en tablett men det tog ju en evighet för den att verka och till slut somnade jag om. Sen vaknade jag igen runt kl. 2 med sån där huvudvärk igen. Jag låg bara och höll mig om huvudet. Tog en till tablett och medan jag väntade på att den skulle börja verka så tog jag en dusch. Jag tycker att ta en dusch hjälper mot huvudvärk för man slappnar av och vattnet som rinner är rätt så rogivande. Det hjälpte inte så mycket... men när jag vaknade imorse så var huvudvärken helt borta!
 
Jag googlade lite på migrän och det låter som om det var det. Det stod att sömnbrist kunde utlösa migrän och jag hade sömnbrist efter helgens äventyr (därför jag gick och la mig så tidigt).
 
Jag hoppas att det inte kommer tillbaka. Jag är supertrött efter natten så jag tänkte att nu har jag sömnbrist igen, tänk om det utlöser en migränattack igen och så blir det en ond cirkel?
#1 - Petra

Usch, vad jobbigt! Jag lider också av både "vanlig" huvudvärk och migrän. Ett tips som hjälper mej om jag inte har någon riktig migränmedicin hemma och vanliga tabletter inte funkar så bra är att "boosta" huvudvärkstabletten med starkt kaffe.
Det ger jättebra effekt för mig faktiskt.

Jag dricker inte kaffe så ofta till vardags, så jag vet inte om det funkar lika effektivt om man redan dricker mycket kaffe men ett litet tips i alla fall.

Sen är det kanske inte jättekul att gå upp mitt i natten och dricka kaffe förstås, men när man har så där ont göra man ju vad som helst för att det ska gå över.
Får också mycket mer huvudvärk när jag sovit för lite.
Krya på dej, kram!

Svar: Tack för tipset men jag dricker inte kaffe... :/
bambi

#2 - Natali BLOGGAR om livet med 4 barn ♥♥♥

Åååh stackare. Jag har ju oxå haft problem med migrän senaste tiden men har ju haft det förr. Gå till vårdcentralen och få migränmedicin utskrivet. De är guld värda när man får sådana attacker. KRAM

#3 - Titti

Migrän är inte roligt.....hoppas du får sova bra inatt.

Kram Titti

#4 - Anonym

Skaffa bra migrän medicin o ta vid första känning innan det bryter ut

#5 - Malin

Jag brukar ha migrän och tycker det finns rätt bra migrän medicin att köpa receptfri på apoteket, så du kan ju köpa en ask sån och prova med om du skulle få sådär ont igen.

#6 - Sofia

Jag har Hortons huvudvärk då och då, finns en medicin som heter zomig nasal som funkar både på Hortons och migrän.
Finns receptfri på Apoteket.
Ligger då 2 st engångsdoser, finns i 6 pack också men dom skriver läkare ut.
Funkar för det mesta.

Kram Sofia