bambi

Nödvändigt inför förskolestarten!
Nu när barnen har gått några år på förskolan så har man ju lite koll på vad som behövs inför förskolestarten. Om man inte har det så har Polarn och Pyret en bra checklista på vad som kan vara bra att ha när det är dags för barnen att börja förskolan.
 
Vi som är Polarn och Pyrets bloggkompisar har även fått i uppdrag på att ge våra egna tips på vad som är nödvändigt inför förskolestarten.
 
En ordentlig fleecejacka är absolut ett måste. Det brukar vi använda som "jacka" under hösten och våren och senare ha under jackan när det blir kallare. Så just fleecejackor är något som används flitigt av Zack och Leah. Polarn och Pyrets fleecejackor är "vindfleecejackor" som står emot vind men också vatten!
 
En skaloverall är något som jag varmt rekommenderar, speciellt till dom mindre barnen som ofta sitter ner. Sitter i sandlådan i den blöta sanden eller sitter i leran. Zack och Leah hade båda en ordentlig skaloverall första året på förskolan och den var oumbärlig. Den ger också lite värme och skydd när barnet sitter böjt och det blir en glipa mellan tröja och byxor.
 
Och regnbyxor är ju helt klart ett måste! Speciellt när det börjar bli lite mer blött och geggigt ute så är det ett måste. Gärna flera stycken, för om det är en väldigt geggig dag så behöver dom tvättas. Men det brukar räcka med två per barn, så har vi ena paret hemma.
 
#1 - Världens bästa Maria

Så bra med tips!! Min dotter börjar förskolan om tre veckor och jag vet absolut ingenting! Vad är bra kläder? Vad är dåliga kläder? Vad bör man tänka på och framför allt, vad sjutton är en skaloverall?!?

Jag har köpt en vinteroverall (Molo Pyxis) men vad ska hon ha under den när hon är ute och leker? Vad har man under en skaloverall? När ska man använda den istället för vinteroverallen? Är det över huvud taget någon skillnad på skaloverall och vinteroverall?

Finns det ingen kurs att gå?!? :-D

Svar: Haha, jag förstår att det är förvirrande i början. Skaloveraller och skaljackor är tunna jackor/overaller utan något foder kan man säga. Men dom skyddar mot smuts (så man inte behöver tvätta fleecejacka och kläder hela tiden) och skyddar mot vind och vatten. Men den värmer inte, så den fungerar bäst på hösten och våren.
Under vinteroverallen brukar vi ha vanliga kläder, här i Stockholm blir det inte så kallt så att man behöver mer än så. När vi har varit i fjällen har barnen haft ull-underställ i overallerna.
bambi

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Instämmer ang fleecejacka!

#3 - Anna - Mamma till E med albinism och lillasyster i magen

Om man har pops skaljacka och byxor så behövs inga regnkläder då d fungerar som det =) Endast en sydväst på huvudet och gummistövlar =)

#4 - DeMarkey - LiveYourDreams!

Himla fina kläder! Har redan allt men skulle nästan vilja ha lite nytt.... när vill man inte det liksom.. haha

Ha en bra dag fina du

#5 - Världens bästa Maria

Åh, tack för förklaringen! Skaloverall är typ som en regnoverall då? Eller behöver man både ock?

Svar: Det är i stort sett samma sak, men oftast i olika matrial :)
bambi

#6 - Cissi

Om man använder skalkläder så behövs inga regnkläder. Min son är 4 år och han har aldrig ägt några regnkläder! Skalbyxorna håller tätt!

#7 - Lina

Ja, nu är det dax att införskaffa en massa nytt igen.........vill inte ha höst, älskar verkligen sommaren och när man slipper ha så mkt kläder på sig :) Ha en mysig dag, ska ni på Digiloo på lörd? ses vi? kramar

Svar: Ja, vi ska på digiloo på lördag och sen alfons åberg på söndag. :)
bambi