bambi

Nutellabullar
Här kommer receptet på Nutellabullarna som vi hade med oss på Diggiloo. Dom var verkligen såååå underbart goda! Första tuggan som alla tog efterföljdes av ett "mmmmmmmmmmmmmmmm!". Det är svårt att sluta äta dom.
 
Receptet är amerikanskt, så själva bulldegen är lite annorlunda med lite vanilj i degen. Sen så är det ju standard att ha glasyr på amerikanska bullar. Dessa bullar har även knapriga karamelliserade hasselnötter på toppen! Dom görs i en långpanne-form, min är ca 27 x 35 cm.
 
 
1 påse torrjäst (för söta degar)
½ dl + 1 tsk strösocker
1,2 dl ljummet vatten
1,2 dl mjölk
9 msk smör (jag använde flytande smör och rapsolja)
1 tsk salt
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
9 ½ dl vetemjöl (plus lite extra vid utkavling)
1  3/4 dl farinsocker
1 ½ dl hasselnötter, grovt hackade
1 burk Nutella
 
Glasyr
2-3 dl florsocker
3-4 msk mjölk
 
1. Häll torrjästen, 1 tsk socker och 1,2 dl ljummet vatten i en stor skål och blanda om. Låt stå i ca 10 min tills det har börjat skumma sig.
2. Under tiden, koka upp mjölken och ställ sedan åt sidan i 5 minuter.
3. Ha sedan i ½ dl strösocker, 4 msk smör och 1 tsk salt i mjölken och blanda om. Häll sedan i mjölkblandningen i jästblandningen.
4. Tillsätt 2 ägg, vaniljen, och mjölet tills allt är helt blandat. Låt jäsa till dubbel storlek i 1 ½ timme.
5. Värm ugnen till 200 grader.
6. Ha i 5 msk smör i en kastrull tillsammans med farinsocker och dom hackade nötterna. Rör om tills sockret har lösts upp. Häll blandningen i botten av ugnsformen och sprid ut det.
7. Kavla ut degen och sprid ut Nutellan på den, men lämna en kant där du penslar på uppvispad ägg (så att degen fastnar).
 
 
8. Rulla ihop degen och dela den i 12-14 delar. Lägg dom i ugnsformen och grädda dom mitt i ugnen i ca 20-30 minuter.
 
 
9. Låt svalna på galler. När dom har svalnat så blandar du ihop glasyren så att den blir lite rinnig (om den är för rinnig så tillsätt mer florsocker, om den inte är tillräckligt rinnig så tillsätt mer mjölk). Häll över glasyren och ha sedan på dom karamelliserade nötterna från botten av formen innan glasyren stelnat. 
 
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
 
#1 - Linda-Matstugan

To die for! Kram

#2 - Fröken M

GUD va GOTT !! :)

#3 - Elvira

Tror du man kan göra Med vanlig "svensk" bulldeg också? :)

Svar: Ja, det tror jag absolut!
bambi

#4 - Sofia

Men herregud så gott det där ser ut! Jag som äter lchf sitter och dreglar över laptopen, men vågar inte testa att baka. Jag kan nämligen inte ta bara en, jag skulle tömma plåten själv :) Nybakade bullar är något som jag inte kan motstå...och så Nutella dessutom.

#5 - Helena

Å vad lycklig jag är som hittat dina bakrecept :) Du har en del "nytt" för mig som jag inte har testat. Det ser jag fram emot! :)

#6 - Cecilia

Mmm det där ser riktigt smarrigt ut. Det ska jag testa nån dag 😃

#7 - Kaffemorsan

Jag vet inte om ett nutellafreak som mig borde ha sett detta recept, men tack ändå. Det ser himmelskt ut=)

#8 - Emelie

Har jag förstått rätt med nötterna. Man ska alltså lägga dom i botten i samma ugnsform som man sen lägger bullarna i? :)

Svar: Ja, det stämmer!
bambi

#9 - Andrea

Åh vad gott det ser ut! Men du skriver att man sen ska lägga nötterna ovanpå glasyren, sitter inte de fast i botten på bullarna? hahaha förstår inte :)

Svar: Jo, det blir en del nötter under också, men det mesta fastnar inte :)
bambi