bambi

Pizzasnurror/pizzabullar
Igår på Diggiloo så tog vi med oss pizzasnurror som jag hade bakat tidigare under dagen. Dom är verkligen superenkla att göra (speciellt om man köper ett sånt där färdigt pizzakit som finns i kyldisken) och perfekta att ta med sig som pick-nick. När vi åt dom så sa Zack "Dom här smakar inte som vanliga bullar." ...haha... 
 
Egentligen så kan man variera dessa i oändlighet, men så här gjorde jag mina:
 
 
1 sats pizzadeg (antingen hemmagjord eller färdig)
tomatsås (jag tog halva burken som medföljer när man köper ett pizzakit och blandade med 2-3 msk tomatpuré så att det inte skulle vara så "blött")
parmaskinka
mozarella
färska basilika
riven ost
uppvispad ägg
flingsalt
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Börja med att kavla ut degen till en lagom stor rektangel (något mindre än en bakplåt).
2. Bred på tomatsås, men se till att den inte är för rinnig för då kan bullarna bli för "blöta". Lämna en kant på 2-3 cm på långsidan.
3. Ha på skinka, färsk basilika. mozarella och lite riven ost.
 
 
4. Pensla "kanten" på långsidan med lite uppvispad ägg så att den håller ihop snurrar (så den inte snurrar upp sig). Snurra sedan ihop degen längs med långsidan och skär den i bitar som sedan läggs på ett bakplåtspapper.
 
 
5. Grädda sen i ugnen i 10-20 minuter. När du tar ut bullarna ur ugnen så strö över lite flingsalt.
#1 - Madeleine

Det set jätte smarrigt ut! Smart att använda färdig pizzadeg!

#2 - Liw - FINA LYAN

åh vilken härlig blogg! Hittade hit via POPs hemsida :) Vilka inspirerande recept....hit kommer jag igen := ville bara säga det!

#3 - Rita

Ååh, nostalgi! Pizzasnurror bakade jag alltid när jag precis flyttat hemifrån och bodde i min egen lilla etta. Jättegoda och perfekta som kvällsmat eller till förfesten! Det var när man var ung det. Nu skulle jag inte kalla det kvällsmat längre... ;)

#4 - Tess

Sådana är jättegoda, men jag använder aldrig ett färdigt pizzakit. Jag gillar inte hur den degen smakar :-S