Så lika men ändå så olika

 
God morgon ny vecka! Idag kommer ettorna till skolan och allvaret börjar. Efter en fullspäckad helg så kommer en fullspäckad vecka. Förskolan har planeringsdagar och således stängt torsdag och fredag så barnen ska följa med mig till jobbet på torsdag och maken på fredag (får se hur det går!).
 
Det är så häftigt att få vara med och se två små individer växa upp. Det är så coolt att dom är så olika, nästan varandras motsatser, när det gäller personligheterna även fast dom har samma föräldrar. Dom är så lika varandra till utseendet men är så olika ändå. Häftigt att det kan bli så!
 
Leah är en sån tuffing och säger ifrån. Hon visar känslor och är hon arg så kan man inte undgå att märka det. Medan Zack är lugn och försiktig, han har koll på saker och ting (han har ett väldigt bra minne!). Om han är osäker på nåt så vill han ha hjälp medan Leah försöker och vill kunna göra allt själv. När Leah har bestämt sig för något så ger hon sig inte men med Zack kan man diskutera saken och oftast förklara varför det inte går. Leah är öppen och social medan Zack är blyg och tar inte för sig i nya situationer.
 
Men det känns som att barnen lär sig av varandra och stöttar varandra i olika situationer så det är bra på ett sätt att dom är så olika. När Zack ser Leah vara oblyg och gå fram till barn i lekparken så hänger han ju på och lär sig att våga gå fram och prata. Samma sak när Leah ser hur försiktigt Zack klättrar uppför något, då tar hon det lite lugnare och förstår att man kanske måste ta det försiktigt. Det gillar jag och det tror jag är nyttigt för dom båda!
 
Ha en fin måndag alla fina bloggläsare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Liw - FINA LYAN
2013-08-19 @ 09:35:28 Blogg: http://finalyan.blogg.se/

Det måste ju vara bra betyg till föräldrarna, låtit dem bli sina egna individer ;)

Rita
2013-08-19 @ 11:34:03

Mina två äldsta barn (7 år och 10 år) är båda flickor och har samma föräldrar, men ändå så totalt olika, både till utseende och sätt. Jag har många gånger fascinerats av att de kan vara så otroligt olika! Den ena har ljust hår, den andra mörkt, den ena är sprallig, utåtriktad och vill alltid ha kompisar runt sig, den andra lugn, tillbakadragen och trivs bäst med näsan i en bok osv osv. Får se hur deras lillebror blir. Hittills har han lite av dem båda; ljust hår, ganska social och nyfiken på människor, men samtidigt lugn.

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet