bambi

Spaghetti i gräddig tomatsås (och tips på vegetariska recept)
Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar. Men nu har vi hittat en ny favorit. Den låter rätt så enkel men den är riktig riktig god. Väldigt smakrik i all sin enkelhet. 
 
 
4 port. spaghetti
6 stora plommontomater 
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 knorr fond du chef grönsaksbuljong
2 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
1 ½ dl grädde
2-3 dl vatten från den kokande spaghettin
 
1. Börja koka spaghettin.
2. Skölj och skär tomater i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs på tomater, lök och vitlök.
3. Tillsätt buljongen, honung och balsamvinäger. Låt allt koka ihop lite innan du tillsätter grädden. Låt allt sjuda på låg värme.
4. När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Blanda spaghettin med såsen. Servera gärna med lite parmesan.
#1 - ::Ulle::

Mums, det lät gott!

#2 - Sandra - hotnailpolish

Bra början! Satsa på att öka det till två eller tre vegetariska middagar i veckan? Så att det blir vardag och inte en jättestor grej av att äta mindre kött :)