1 dl havregryn
1 dl mjölk
500 g köttfärs
2 dl ajvar relish, mild
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sås
1 st gul lök
2 st paprikor, i olika färg
2 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 msk persilja, finstrimlad
1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter.
2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta.
3. Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med
havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i
smör ca 3 minuter per sida.
4. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.