Polka ska man inte vara rädd för att använda i bakningen. Det kan förhöja det mesta och sätter verkligen den där jul-touchen på vilket bakverk som helst. Här kommer ett recept på riktigt chokladiga kakor med det där lilla extra...
225 g mörk choklad
50 g smör
45 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
95 g farinsocker
1/4 tsk vaniljpulver
100 g ljus choklad
krossad polkagodisar
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält mörk choklad och smör i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 10 minuter.
5. Blanda i chokladblandningen och blanda sedan i mjölblandningen tills allt är helt blandat.
6. Skeda upp ca 2 matskedar av smeten för varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
7. Smält den ljusa chokladen och krossad polkan (i t.ex. en mortel). Doppa sedan ena halvan av kakorna i chokladen och strö över polkakrossen. Låt stelna på ett bakplåtspapper.