bambi

Chokladkakor med polkakross
Polka ska man inte vara rädd för att använda i bakningen. Det kan förhöja det mesta och sätter verkligen den där jul-touchen på vilket bakverk som helst. Här kommer ett recept på riktigt chokladiga kakor med det där lilla extra...
 
 
225 g mörk choklad
50 g smör
45 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
95 g farinsocker
1/4 tsk vaniljpulver
 
100 g ljus choklad
krossad polkagodisar
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält mörk choklad och smör i en kastrull under omrörning. Låt svalna.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan.
4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, ca 10 minuter.
5. Blanda i chokladblandningen och blanda sedan i mjölblandningen tills allt är helt blandat.
6. Skeda upp ca 2 matskedar av smeten för varje kaka på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter. Låt svalna.
7. Smält den ljusa chokladen och krossad polkan (i t.ex. en mortel). Doppa sedan ena halvan av kakorna i chokladen och strö över polkakrossen. Låt stelna på ett bakplåtspapper.
#1 - Jeanette

Polkagris ska jag använda i årets knäck har jag tänkt mig:)

#2 - Rebecca Wipp Ovin - Skönsjungande, fotograferande, nybliven mamma

Jag börjar nästan vilja baka av att följa din blogg. När jag blir en bullbakande mysmamma så vet jag precis vem jag ska skylla på! :-)

#3 - ♥ ♥ Melissas Prinsar ♥ ♥

detta ska absolut göras här hemma med grabbarna bus =)

#4 - Josefin

Bakade dessa till ett gäng kamrater och dom älskade dom!

Älskar dina recept! Har bakat en hel del av dom :)