bambi

Italiensk köttfärsrulle med pestopasta
Ni var många som sa att ni gillade Boxholms ostar och här kommer ett till recept från dom som vi åt förra veckan. Riktigt riktigt gott och smakerna har ingenstans att ta vägen när allt ugnsbakas inuti folien tillsammans. Enkelt och såååå gott!
 
 
 
½ dl havregryn
3/4 dl kall köttbuljong (av tärning)
400 g köttfärs
1 msk potatismjöl
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
10 soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver utan kärnor
1 tsk basilika
3 dl riven ost (gärna Vitlöksost från Boxholm)
 
pasta
pesto
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg havregrynen i en bunke. Slå på buljongen och låt grynen svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt köttfärs, potatismjöl, salt och peppar och ägg och blanda allt väl.
4. Bred ut färsen till en rektangel på aluminiumfolie.
5. Strimla tomaterna och hacka oliverna grovt. Strö över tomater, oliver, basilika och ost.
 
 
6. Rulla ihop färsen från långsidan med hjälp av folien till en tät rulle., så att det blir som en rulltårta. Dra åt ändarna hårt som en smällkaramell. Lägg rullen i en ugnsfast form. Grädda den mitt i ugnen i ca 45 minuter.
7. Koka under tiden pasta. Häll av pastan och blanda den med pesto.
8. Låt köttfärsrullen vila i folien några minuter och skär den sedan i skivor.
#1 - Nadja Karademir

Vilket bra tips med köttfärsen! Kommer absolut att tillaga detta. Tack fina för tipset. Kram. Ser så mumsigt ut!

#2 - ENDENISE

men åh, mums!