När traditioner blir viktiga....

 
Barnen har förstås längtat och längtat till idag, dagen då dom får börja öppna sina julkalendrar. Men sen så säger Zack imorse också "Idag ska vi tända det första ljuset.". Ehhh... ja... det var ju inte något vi hade förberett. Vi hade ju tagit upp kartongerna med julsaker så det var bara att rota fram en adventsjulstake och sen hålla tummarna för att vi hade fyra röda ljus... eller fyra långa ljus i allafall. Men vi hade ju faktiskt fyra röda ljus, fast två av dom hade redan använts lite, men det brydde sig inte Zack om. Det viktiga var att vi tände första ljuset nu första advent.
 
Det är väldigt mysigt när barnen börjar förstå det här med traditioner och ser fram emot högtiderna. Ikväll ska vi se på julkalendern på TV också. Det blir första året för barnen att följa den, men även den har Zack pratat väldigt mycket om.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
AktivaDagar
2013-12-01 @ 15:22:13 Blogg: http://aktivadagar.blogg.se

Mysigt när även barnen börjar framhålla och hålla på traditioner... Fast man ibland är lite oförberedd på just de traditionerna :)

Elin - Livat på torpet
2013-12-01 @ 16:54:01 Blogg: http://www.elinteg

Jag är själv väldigt noga med att fira allt som går att fira ;) Första advent har vi skapat en ny liten tradition med fika hemma hos oss. Och i år gjorde jag saffranskladdkakan som du la ut receptet på och den blev en succé ;)

Bee
2013-12-01 @ 17:29:13

Åh så fint när barnen får sina traditioner. Vi ska också följa julkalendern idag för första gången :-)

LILITH - Boktokig mamma med borderline
2013-12-02 @ 08:27:35 Blogg: http://www.lilith.se

Hör hemma är första advent startskottet för julen och vi firar som tokar :) (Fick med mig det hemifrån). Men av nån konstig anledning så glömde jag adventsfikat så vi får fika dubbelt upp nästa söndag.

Beatrice, mamma till Robin och Jennifer
2013-12-03 @ 11:02:19 Blogg: http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice/

Det här är första året vi också kollar på kalendern på tv, den är ju riktigt bra ju! :) Så roligt med traditioner!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet