bambi

Pepparkakscupcakes med lingonfrosting
 Det var ett tag sen jag bakade cupcakes och då får jag nästan lite abstinens... Dessa juliga cupcakes med pepparkaksbotten och lingonfrosting blev superfluffiga och goda! En jättegod smakkombination!
 
 
ca 10 st.
 
 
80 g smör
2 ägg
1 dl gräddfil
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
½ tsk malen nejlika
1 tsk kanel
 
Lingonfrosting
1 dl lingon
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
½ dl grädde
 
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i smeten.
3. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt svalna.
4. Frosting: Mixa lingonen fint och vispa ihop med philadelphiaosten och florsockret. Tillsätt grädden lite i taget och vispa upp till härlig spritsbar konsistens.
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Madeleine

Vilka häftiga formar! Varifrån är dom?

Svar: ICA :)
bambi

#2 - Jeanette

Oj vilka fina...och goda ser dem ut och vara:)

#3 - Jeanette

Oj vilka fina...och goda ser dem ut och vara:)

#4 - Julia

Åh, dom måste jag göra! Önskar att jag kunde spritsa lika fint :) Funkar frysta lingon eller blir det för lös frosting då? :)

Svar: Jag använde frysta! :)
bambi

#5 - Sara

Hur kommer pepparkakan in i sammanhanget när det gäller bakverket?

Svar: Kryddorna i kakan/muffinsen är ju pepparkakskryddor.
bambi

#6 - Felicia

Min frosting blir inte spritsbar, vad ska jag göra? :)