bambi

Red velvet cake med cream cheese frosting
Jag tycker att vi äter alldeles för lite red velvet bakverk i det här landet. Red velvet är bakverk med lite kakao, röd karamellfärg och lite vinäger. Red velvet passar ju lite extra bra nu runt jul med sin rödaktiga färg. Just denna kaka håller sig saftig och fin i flera dagar. Jag bakade den i torsdags och den är fortfarande saftig och god idag (söndag)!
 
 
 
6 dl vetemjöl
4 ½ dl strösocker
2 ½ dl rapsolja
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk kakao
1 ½ msk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljpulver
2 ägg
2 1/4 dl mjölk
röd karamellfärg/pastafärg
 
Cream cheese frosting
400 g philadelphiaost
1 dl mjukt smör
5 dl florsocker (ett paket)
½ tsk vaniljpulver
½ dl mjölk
 
1. Sätt på ugnen på 160 grader. Smörj en form (på ca 1½-2 liter).
2. Vispa äggen fluffiga.Tillsätt olja, vinäger, vanilj, mjölk och karamellfärg.
3. Rör ihop vetemjöl, strösocker, bikarbonat, salt och kakao i en bunke. Tillsätt lite åt gången i äggsmeten under omrörning. 
 
 
 
4. Häll smeten i formen och grädda i 50-55 minuter. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och smör fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Bred sedan över kakan.
 
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna  prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)
#1 - Världens bästa Maria

Jag är så nyfiken på Red Velvet Cake men blir så skeptisk till vitvinsvinägern. Men jag får nog testa någon gång ändå :-)

Svar: Det tycker jag absolut du ska! Det är ju bara pyttelite vinäger i den.
bambi

#2 - Linda

Såg ut som en fin julkaka =) Vad är det du har på frostingen?

Svar: Rött glitterströssel :)
bambi