bambi

Asiatiska fläskfiléspett
Igår så blev det spett till middag. Det är inget som vi brukar göra så ofta men när vi väl gör det så tycker barnen att det är väldigt roligt att äta "mat på en pinne". Denna marinad blev riktigt god! Rekommenderas! Jag bjuder även på recept på hemmagjord coleslaw som passar bra till (vi åt även quinoa till).
 
 
1 fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära (färsk)
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk soja
½ dl matolja
2 msk sesamfrön
 
Coleslaw
1 morot
ca 250 g vitkål
1 äpple
2 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1 dl matyoghurt
en nypa salt
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skala vitlök och ingefära och riv dom fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, balsamvinäger, soja och olja.
3. Putsa filén och skär den i lagom stora bitar. Blanda den med marinaden och låt marinera i minst 5 minuter.
4. Trä köttbitarna på spett (om det är träspett så låt dom gärna ligga i vatten ett tag innan). Salta och peppra och låt sedan spetten stekas i ugnen (på en plåt eller form) i ca 15-20 minuter.
5. Under tiden så kan du göra coleslawn. Skala morot och äpple och riv grovt på ett rivjärn.
6. Skär kålen tunt och blanda allt tillsammans med vinäger, honung, matyoghurt och salt.
#1 - Hanna Karlsson

Det låter riktigt gott!

#2 - BelleBoo

Åh va gott det såg ut och lät! Tack för receptet :).

#3 - jenny - mammaliv i nashville

Vilket kul recept! Det måste jag testa här hemma. Vi som älskar asiatiskt & är supertrötta på hur man vanligtvis tillagar flöskfile!

#4 - dianasdrömmar

Lät riktigt gott kramis Diana

#5 - Lesthi

Idag ska jag testa det här receptet :D