bambi

En låååååång arbetsdag sen en hangout
Oj, va lång denna dag har känts! Jag visade filmen V för Vendetta för en av mina klasser. Detta är en film som jag har visat för varenda en av mina klasser under dom senaste åren. Den är väldigt bra i undervisningssyfte och eleverna gillar den. Språket är väldigt bra (brukar ha med engelsk textning) och det finns många teman att diskutera kring den. Jag brukar prata lite historia kring Guy Fawkes, lite propaganda och idag var temat dystopier med koppling till böckerna som vi har läst i klassen (1984, Fahrenheit 541 och The Handmaid's Tale).
 
Men eftersom jag brukar visa filmen så har jag tröttnat rätt så mycket på den. Jag säger ju åt eleverna att inte hålla på med sina mobiler så jag kan ju inte gärna göra det själv, så det finns inte så mycket att göra i mörkret än att titta på filmen som jag redan har sett 100 gånger. Mycket tråkigt.
 
Sen har jag suttit och vaktat MOCKS (prov) och stirrat på eleverna i en timme. 
 
Så, jobbet var rätt så tråkig idag och efter jobbet så blev det lite stressigt då jag skulle hinna hämta barnen, handla lite och sen hinna hem till en HangOut med expedia.se på en timme. Ännu stressigare när tåget var försenat! Men jag hann!
 
 
Ni ser mig längst ner, näst längt ut till höger. Det var första gången som jag gjorde en sån här HangOut på Google+. Men det innebär att man kan prata flera stycken samtidigt och vi pratade då om Barcelona och expedia.se hade ordnat två Barcelona-experter som vi fick fråga en massa frågor, så att vi skulle få ut så mycket som möjligt av vår kommande resa. Dom andra som var med var andra bloggare från andra länder som också ska till Barcelona.
 
Men nu ska jag bädda ner mig och njuta av senaste avsnittet av Girls! Love love love!
#1 - emily

även om jag hade mina exams 2010 så känns IB som igår. kul att man kör med typ samma böcker, vi hade också Handmaid's Tale (: och usch mocks!

#2 - Longevity - en blogg om hälsa

Skönt att du får koppla av lite nu då

#3 - Helena - mamma till Eskil och gravid med lillasyster

åh V for Vendetta är så himla bra, men förstår att du tröttnat på den :-) Det finns en film som heter Children of Men som jag tycker är lite samma stuk (handlingen påminner lite om Handmaid's tale) - kanske kan vara något att visa nästa år? :-)
http://www.imdb.com/title/tt0206634/


Svar: Åh, tusen tack för tipset! Ska kolla upp om jag kan beställa den filmen till skolan! :)
bambi

#4 - dianasdrömmar

Mysigt med Barcelona, ses ikväll kram Diana

#5 - Beatrice, mamma till skrutten Robin och gravid igen :)

Jag har provat en Hangout förut, är man flera stycken som ska prata så gillar jag det bättre än skype :)