bambi

Grekiska biffar med fetaost i tomatsås
Har ni sett dom där påsarna med små potatisar som redan är sköljda och klara? Dom är ju perfekta för småbarnsföräldrar! Jag delade bara dom små potatisarna på hälften, ringlade över lite olja och hade på lite salt och stoppade dom i ugnen och dom blev perfekta! Så enkelt och så gott! 
 
Till dessa åt vi supermumsiga grekiska biffar och hemmagjord tzatziki!
 
 
1 kg små potatisar (redan sköljda och klara)
 
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
1 pkt fetaost
salt och peppar
½ msk oregano
1 burk färdig pastasås
 
2 dl matyoghurt
½ gurka
2 vitlöksklyftor
en nypa salt
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Dela potatisarna på hälften och lägg dom på en plåt. Ringla över olivolja och salta lite lätt. Låt dom bakas i ugnen i ca 30-40 minuter.
3. Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt stå svälla ett par minuter medan du finhackar lök och vitlök.
4. Blanda ner den hackade löken och köttfärsen i ströbrödsblandningen.
5. Ha sedan i salt, peppar och regano och till sist smula ner fetaosten. 
6. Forma 10-12 biffar av köttfärsen. Stek biffarna tills dom nästan är genomstekta. Häll sedan över pastasåsen och låt puttra ett par minuter.
7. Häll matyoghurten i en skål. Riv sedan ner gurkan och pressa ner vitlök. Salta lite lätt och blanda om.
#1 - Anna - mamma till två prinsessor och en prins

Älskar såna potatisar! Det är så smidigt och gott.
Biffarna verkar supersmaskiga, jag får ta och testa dom i nästa vecka. Tack för tipset!